ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος ο Κ. Βουτεράκος

Μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος έχει αναπτύξει σημαντική δράση για τoν εκσυγχρονισμό και την προώθηση του θεσμού των δικηγορικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Μετά τις αρχαιρεσίες της 9ης Νοεμβρίου κατά την οποία εκλέχθηκαν τα νέα μέλη του διοικητικού συμβούλιου του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος (ΣΔΕΕ), αυτό συγκροτήθηκε σε σώμα και με ομόφωνη απόφαση εξέλεξε το νέο προεδρείο, το οποίο θα εκπροσωπεί τον ΣΔΕΕ για τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Νέος Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Βουτεράκος (Κυριακίδης - Γεωργόπουλος) και Αντιπρόεδρος η Κατερίνα Καρατζά (Καρατζά & Συνεργάτες), ενώ ο Στέφανος Χαρακτινιώτης (Ζέπος & Γιαννόπουλος) εκλέχθηκε Γραμματέας και ο Νίκος Μουσάς (Μουσάς Δικηγορική Εταιρεία) Ταμίας.

Τα υπόλοιπα Μέλη του Δ.Σ. απαρτίζουν οι:

  • Φραγκίσκος Πέτρος (FNG Εταιρία Δικηγόρων)
  • Ιωάννης Δρυλλεράκης (Δρυλλεράκης & Συνεργάτες)
  • Ευστάθιος Ποταμίτης (Ποταμίτης Βεκρής)
  • Ιωάννης Τιμαγένης (Τιμαγένης Δικηγορική Εταιρία)
  • Μάριος Μπαχάς (Mπαχάς, Γραμματίδης & Συνεταίροι)
  • Φώτης Κωτσής (Μωράτης Πασσάς)
  • Θεόδωρος Σκουζός (Ιάσων Σκουζός & Συνεργάτες)

Φέτος ο ΣΔΕΕ συμπληρώνει 12 χρόνια ζωής και αριθμεί 161 μέλη - δικηγορικές εταιρείες. Μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος έχει αναπτύξει σημαντική δράση για τoν εκσυγχρονισμό και την προώθηση του θεσμού των δικηγορικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Ενεργειακό κόστος και πληθωρισμός απειλή για τις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με ετήσια έρευνα του ΣΕΒ το 51% των επιχειρήσεων τόνισαν ότι κατόρθωσαν να διαχειριστούν με επιτυχία την κρίση, ενώ ζητούν πρόσθετα μέτρα στήριξης για το ενεργειακό κόστος και επιτάχυνσης μεταρρυθμίσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να μην αυξηθούν οι εισφορές από 1η Ιανουαρίου του 2023 ζητούν οι δικηγόροι

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος σημειώνουν ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα επιβαρύνει όλους τους δικηγόρους πολλαπλασιαστικά δυσχεραίνοντας περαιτέρω την οικονομική τους θέση.
SEV, SEB, Papalexopoulos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Απαραίτητη η επιτάχυνση για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

Σε έκθεση του, ο ΣΕΒ τονίζει ότι ότι είναι κρίσιμο να ευοδωθούν οι προσπάθειες για την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης, επισημαίνοντας πως ο χρόνος οριστικής επίλυσης μιας δικαστικής διαφοράς για τις ελληνικές επιχειρήσεις ξεπερνά τα 4,5 χρόνια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης διαπιστώνουν οι servicers

Πολύ κρίσιμο ζήτημα αποτελεί η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης καθώς περίπου το 45% των στοιχείων που διαχειρίζονται οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) προέρχεται από το πρόγραμμα «Ηρακλής».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είπε «όχι» ο Άρειος Πάγος σε πιλοτική δίκη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της ΔΕΗ για πιλοτική δίκη καθώς έχει ήδη ασκηθεί ομαδική αγωγή που θα εκδικαστεί στις 6 Ιουλίου και θα παράγει επί της ουσίας τα ίδια αποτελέσματα, αφού η δικαστική κρίση θα καταλάβει το σύνολο των καταναλωτών.
Apasxolisi, Ergasia, Job, Employment
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαία θεωρούν οι επιχειρηματίες τη ρήτρα διαμεσολάβησης στις συμβάσεις

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είναι απαραίτητο να καλλιεργηθεί στους πολίτες η κουλτούρα του να λύνουν τις διαφορές τους μακριά από τις δικαστικές αίθουσες.