ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
autokinita, autos, cars
Φωτο: Shutterstock

Αναρτήθηκαν στο MyCar τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μπορούν να βρουν στην πλατφόρμα myCar το σχετικό σημείωμα. Το φετινό ειδοποιητήριο περιλαμβάνει QR Code.

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. Οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών μπορούν να βρουν στην πλατφόρμα myCar το σχετικό σημείωμα.

Το φετινό ειδοποιητήριο, περιλαμβάνει QR Code. Έτσι λοιπόν σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να αναγράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking.

Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας απαλλάσσονται οι γονείς ανηλίκων παιδιών με αναπηρία και άλλες κατηγορίες φορολογούμενων με αναπηρία ενώ όσοι θέλουν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες έως το τέλος του έτους.  

Σημειώνεται ότι για την εκπρόθεσμη ή τη μη καταβολή των τελών κυκλοφορίας επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Όσοι θέλουν να θέσουν τα αυτοκίνητα σε ακινησία έχουν χρονικό περιθώριο έως τα τέλη Δεκεμβρίου για να καταθέσουν τις πινακίδες χωρίς επίσκεψη στην εφορία με ηλεκτρονική αίτηση στην οποία θα πρέπει μεταξύ άλλων να αναγράψουν αναλυτικά τα στοιχεία για το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος όπως πόλη, οδό και αριθμό. Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι το 2021 κατέθεσαν πινακίδες 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Foroi, Forologia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, Απρίλιο τα τέλη κυκλοφορίας

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για την ακρίβεια, την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, αλλά και για τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Τι είπε για το «κούρεμά» τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολές από την ΑΑΔΕ για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2016

Αφορά ιδιοκτήτες οι οποίοι, ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα τέλη, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΑΑΔΕ απαντάει σε 7 ερωτήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας 2020

Με την προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας να εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου και χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα καμία παράταση η ΑΑΔΕ δίνει απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις των ιδιοκτητών ΙΧ για τα τέλη κυκλοφορίας.
Foroi, Forologia, Diloseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε την περασμένη Παρασκευή 31 Μαρτίου και σύμφωνα με την νομοθεσία, καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα 9 εκατ. φορολογουμένους είναι η 30η Ιουνίου.