ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Προσλήψεις μόνιμων κατοίκων από την Eurobank στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Τους δίνει την δυνατότητα, να απασχοληθούν στην υπηρεσία EuroPhone Banking της Τράπεζας, κάτι που δεν απαιτεί φυσική παρουσία του εργαζομένου, καθώς η απασχόληση στο EuroPhone Banking μπορεί να παρέχεται ηλεκτρονικά από υπολογιστή.

Ευκαιρία σε κατοίκους της περιφερειακής Ενότητας Έβρου, που βρίσκεται ανάμεσα στις περιφέρειες που είναι αντιμέτωπες με το ζήτημα του δημογραφικού προβλήματος, να απασχοληθούν σε υπηρεσίες της Eurobank που δεν απαιτούν φυσική παρουσία, προκείμενου να παραμείνουν στον τόπο τους, ανακοίνωσε η τράπεζα.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα, με στόχο να ενισχύσει έμπρακτα την πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, σχεδίασε και υλοποιεί από το 2021, εκτός από τις δράσεις για την υπογεννητικότητα, μια σημαντική δράση για την ενίσχυση της απασχόλησης, ξεκινώντας από τις παραμεθόριες περιοχές που έχει εντάξει στην πρωτοβουλία για το Δημογραφικό.

Έτσι, έδωσε την ευκαιρία σε μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, να απασχοληθούν στην υπηρεσία EuroPhone Banking της Τράπεζας, κάτι που δεν απαιτεί φυσική παρουσία του εργαζομένου, με δεδομένο ότι η απασχόληση στο EuroPhone Banking μπορεί να παρέχεται ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή του σπιτιού, όπου κι αν βρίσκεται ο εργαζόμενος.

Με τον τρόπο αυτό, 45 άτομα από την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα στη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών απασχολούνται χωρίς να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Προτεραιότητα δόθηκε σε νέους που ήταν δύσκολο να βρουν εργασία στην περιοχή ή γυναίκες με μικρά παιδιά, ώστε να μην χρειαστεί να φύγουν από τον τόπο τους. Ως αποτέλεσμα, νέοι άνθρωποι, είτε αποκτούν δυνατότητα να δημιουργήσουν οικογένεια, είτε ενισχύουν το εισόδημά τους χωρίς να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Στα άτομα που απασχολούνται σήμερα, μέσω του προγράμματος, εννέα στα δέκα είναι γυναίκες, έξι στα δέκα είναι έως 35 ετών ενώ τέσσερις στους δέκα είναι έγγαμοι. Η Τράπεζα εξετάζει, επίσης, τη δυνατότητα να διευρύνει την εμβέλεια του Προγράμματος, εντάσσοντας κι άλλες περιοχές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για το Δημογραφικό, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Tην ευκαιρία που της δόθηκε να ενισχύσει το οικογενειακό εισόδημα και τη σημασία της απασχόλησής της, εξήγησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank στην Αλεξανδρούπολη, η Στέλλα Παλαποΐδου - Βλαχοθανάση, μητέρα δυο ανηλίκων παιδιών μόνιμη κάτοικος Ορεστιάδας:

«Μετά τη γέννηση των παιδιών, ήθελα να βρω μια δουλειά αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Τώρα έχω την ευκαιρία να είμαι κοντά στην οικογένειά μου, στο σπίτι μου, και, κυρίως, δίπλα στα παιδιά μου.». Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τουρλιάδης, κάτοικος Αλεξανδρούπολης, εξήγησε πως πριν ξεκινήσει στο EuroPhone Banking, η επιλογή του ήταν να φύγει από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα, πιστεύοντας πως θα είχε περισσότερες ευκαιρίες εργασίας. «Τώρα βλέπω ένα λόγο να μείνω στον τόπο μου» ανέφερε στην ίδια εκδήλωση.

Είναι αυτές οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που πιστοποιούν τη σημασία του Προγράμματος και, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες για το Δημογραφικό: «Δημιουργώντας στην Αλεξανδρούπολη, στην Ορεστιάδα και στις ευρύτερες περιοχές τους, θέσεις απασχόλησης, εστιάζουμε, με πράξεις, στη βελτίωση της αγοράς εργασίας σε ακριτικές περιοχές, συμβάλλοντας θετικά στην απόφαση νέων ανθρώπων να ξεκινήσουν εδώ τις οικογένειές τους και να μείνουν στον τόπο τους.

Με τη νέα μας πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχόλησης που ξεκινά πιλοτικά στον Έβρο, περιοχή υψηλού συμβολισμού, ισχυρής γεωστρατηγικής αξίας και αξιόλογης επενδυτικής δυναμικής, εντάσσουμε στον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό τη λογική της μεγάλης πρωτοβουλίας ΕΚΕ της Eurobank για το Δημογραφικό.

Η ΠΕ Έβρου και συνολικά η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, είναι προτεραιότητα στην επιχειρηματική μας στρατηγική, ως ένα από τα κέντρα της αναδυόμενης νέας ελληνικής οικονομίας που διαθέτει ικανούς ανθρώπους, εξαιρετικές οικονομικές προοπτικές και καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή».

Το βίντεο για την πρωτοβουλία ενίσχυσης της απασχόλησης στον ακριτικό Έβρο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την τράπεζα και είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=gft8ta1tiOc&t=15s

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

michalis vlastarkis eurobank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βλασταράκης: Τι πέτυχε η πρωτοβουλία της Eurobank για το δημογραφικό

O Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank  Μιχάλης Βλασταράκης, συμμετείχε σε πάνελ στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με θέμα την μεγάλη αυτή πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζαχαράκη: Αύξηση αφορολόγητου ανά παιδί και αύξηση άδειας μητρότητας

Η υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα επιδοτούμενα δάνεια. Όπως ανέφερε «αυτή την εβδομάδα έχουμε φτάσει στα 5.600 δάνεια σε νέα ζευγάρια, την κοινωνική αντιπαροχή – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας για διαμερίσματα και άλλους χώρους».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιαννακλής (Eurobank): Η τεχνολογία ανοίγει νέα εποχή στον τραπεζικό τομέα

«Οι πελάτες πλέον επισκέπτονται λιγότερο τα φυσικά καταστήματα σε σχέση με το παρελθόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορούν να προχωρήσουν χωρίς αυτά» τόνισε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank.