ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, Βασιλική Λοΐζου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Japan External Trade Organization (JETRO), Nobuhiko Sasaki και η Υφυπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Fusae Ota

Μνημόνιο συνεργασίας Enterprise Greece και του ιαπωνικού συνδέσμου JETRO

Η συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση των επενδύσεων και του εμπορίου, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση για επενδυτικές ευκαιρίες και έργα που έχουν οι δύο χώρες, καθώς και θα υπάρξει σύμπραξη δυνάμεων στον τομέα της καινοτομίας.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας (MoC) υπέγραψαν χθες, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και o Japan External Trade Organization (JETRO), στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ιαπωνία. 

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, την Enterprise Greece εκπροσώπησε η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της, Βίκυ Λοΐζου, και τον Japan External Trade Organization (JETRO), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του, Νομπουχίκο Σασάκι. Ο JETRO είναι o επίσημος φορέας της Ιαπωνίας που προωθεί τις διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις της χώρας με άλλα κράτη.

Οι στόχοι του Μνημονίου Συνεργασίας επικεντρώνονται στους εξής πυλώνες:

  1. Ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων και δεσμών στον τομέα των επενδύσεων και του εμπορίου, μέσω της προώθησης ευκαιριών δικτύωσης των επιχειρήσεών τους.
  2. Ενημέρωση για επενδυτικές ευκαιρίες και έργα που έχουν οι δύο χώρες για να προωθούνται στις επιχειρηματικές τους κοινότητες.
  3. Συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας, ώστε να προωθηθεί και καταστεί δυνατή η ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών.
  4. Διευκόλυνση μεταφοράς τεχνογνωσίας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης μέσω προσέλκυσης κατάλληλων ΞΑΕ.

Με το πέρας της τελετής υπογραφής του MoC, η κυρία Λοΐζου δήλωσε: «Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιαπωνία, οι επιχειρηματικές μας κοινότητες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός δυναμικού μετασχηματισμού προς ένα πιο ψηφιακό, πράσινο και βιώσιμο μέλλον. Η Ελλάδα έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις και μεταμορφώνει την οικονομία της, κινητοποιώντας αφενός δισεκατομμύρια ευρώ για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και αφετέρου την εύρεση καινοτόμων λύσεων για το μέλλον. Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Enterprise Greece και τον JΕΤΡΟ, επιβεβαιώνει τη βούληση των δύο πλευρών για στενή συνεργασία και αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα προς μια κοινή πορεία στρατηγικών πρωτοβουλιών και ανάπτυξης κοινών δράσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενώνουν δυνάμεις για την προσέλκυση επενδυτών, ΕΒΕΑ και Enterprise Greece

Kύριο αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας είναι η τόνωση των δύο βασικών πυλώνων ανάπτυξης της χώρας μας, ήτοι η προσέλκυση επενδύσεων και η προώθηση εξαγωγών στην προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Smyrlis-proedros-dose
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Σμυρλής: Η χώρα διατήρησε την αξιοπιστία της παρά την πανδημία

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Enterprise Greece, η ενίσχυση της εξωστρέφειας αποτυπώνεται στο ποσοστό των ελληνικών εξαγωγών οι οποίες σημείωσαν ρεκόρ αγγίζοντας τα 40 δισ. ευρώ το 2021 και παραμένουν σε ανοδική πορεία το 2022.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σμυρλής: Θετικές παραμένουν οι προοπτικές του κλάδου των ακινήτων

O γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και πρόεδρος της Enterprise Greece, τόνισε ότι υπάρχει επενδυτικό και φορολογικό πλαίσιο που προσελκύει τους επενδυτές στο real estate.