ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
Φωτο: ΑΠΕ

Κορκίδης: Η Ελλάδα να γίνει προορισμός αφιξο - αναχωρήσεων για yachting

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τόνισε το yachting «ταλαιπωρείται» από προβλήματα τα οποία αν είχαν επιλυθεί εγκαίρως σήμερα η Ελλάδα όντως θα ήταν Yachting Home Port παγκοσμίως.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει προορισμός αφίξεων - αναχωρήσεων για το Yachting, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ένας ολιστικός σχεδιασμός, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting 2023.

Ανέφερε ότι στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν 170.000 σκάφη αναψυχής όλων των μεγεθών, με τα επαγγελματικά σκάφη να ανέρχονται σε 6.500, εκ των οποίων 70% είναι ιστιοφόρα και 30% είναι μηχανοκίνητα. Ο κ. Κορκίδης είπε ότι το ελληνικό επαγγελματικό yachting συνεισέφερε με 3,8% στο συνολικό 18% του τουρισμού στο ΑΕΠ ενώ το 2022 εκτιμάται ότι η αύξηση θα φθάσει στο 11%. Για το ισοζύγιο μαρινών στο Αιγαίο είπε ότι η σχέση βαρύνει υπέρ της Τουρκίας καθώς εμείς διαθέτουμε 22 μαρίνες με 8.100 θέσεις ελλιμενισμού ενώ η γείτονα χώρα 67 μαρίνες με 30.000 διαθέσιμες θέσεις ελλιμενισμού.

O κ. Κορκίδης είπε ότι για δεκαετίες το yachting «ταλαιπωρείται» στα κύματα που δημιουργούν μια σειρά προβλήματα τα οποία αν είχαν επιλυθεί εγκαίρως σήμερα η Ελλάδα όντως θα ήταν Yachting Home Port παγκοσμίως. Ανέφερε ότι εκπονήθηκαν διάφοροι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί με επίκεντρο τις μαρίνες που είτε δεν ολοκληρώθηκαν είτε δεν πέρασαν στη φάση της υλοποίησης για μία σειρά λόγους κυριότεροι των οποίων ήταν η έλλειψη κονδυλίων αλλά και η έλλειψη οράματος.

«Σήμερα που ο ανταγωνισμός σε Αιγαίο, Ιόνιο και Αδριατική «καραδοκεί» για να κερδίσει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα του Yachting σε βάρος της Ελλάδας το όραμα να καταστεί η Ελλάδα το νέο Yachting Home Port παγκοσμίως πρέπει να γίνει πράξη με αρωγό την πολιτεία» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης προωθεί τη διεθνή εικόνα της Σύρου

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης υπέβαλε τον Γαλησσά ως υποψήφιο στον διεθνή διαγωνισμό «Best Tourism Villages» της UN Tourism, επιδιώκοντας διεθνή αναγνώριση για τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Λιμάνι Ρόδου άγαλμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρόδος: Ξεπέρασαν τα 56 εκατ. οι ξένοι τουρίστες την τελευταία 25ετία

Η Ρόδος παραμένει κορυφαίος προορισμός με πάνω από 56 εκατ. αφίξεις επισκεπτών από το 2001 έως το 2025, σύμφωνα με στοιχεία αφίξεων αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς και από την Τουρκία, αναδεικνύοντας τη σημασία της στο τουριστικό χάρτη.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Οι οριστικοί πίνακες κοινωνικού τουρισμού 2026-2027 αναρτήθηκαν

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού 2026-2027 της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα, ύψους 50 εκατ. ευρώ, ξεκινά 23/5/2026 και διαρκεί 13 μήνες. Δικαιούχοι δικαιούνται έως 6 διανυκτερεύσεις με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 5,6% στην επιβατική κίνηση αεροδρομίων το α' τετράμηνο 2026

Αύξηση 5,6% σημείωσε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο τετράμηνο του 2026, φτάνοντας τα 14.590.036 άτομα. Αντίστοιχα, οι πτήσεις αυξήθηκαν κατά 5,4%, με συνολικά 123.146 αφίξεις και αναχωρήσεις.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χανιά: Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς την Παρασκευή 22/5 και από τις δύο εισόδους

Το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 22 Μαΐου λόγω προβλεπόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ, για λόγους ασφάλειας επισκεπτών.