ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
remote work-tilergasia
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 42,2% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας το δ' τρίμηνο

Κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον είναι οι κενές θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Αύξηση 42,2% σημείωσε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας, στο σύνολο της οικονομίας εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, το δ' τρίμηνο πέρυσι σε σύγκριση με το δ' τρίμηνο 2021 (20.927 και 14.713 θέσεις αντίστοιχα), έναντι αύξησης 99,3% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2021 προς το 2020.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο άμεσο /εγγύς μέλλον. Σημειώνεται ότι οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν μόνο στους μισθωτούς.

Δεν θεωρούνται κενές θέσεις εργασίας οι θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από:

  • μαθητευομένους χωρίς αμοιβή, είτε από εργοδότες είτε από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης.
  • εργολάβους, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη μισθολογική κατάσταση.
  • προσωπικό που επαναπροσλαμβάνεται ή επιστρέφει από άδεια με αποδοχές ή χωρίς αποδοχές.
  • εσωτερικές μετακινήσεις στην επιχείρηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον είναι οι κενές θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EURO, EVRO
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο κατά 7,5% το μισθολογικό κόστος στο πρώτο τρίμηνο του 2024

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης μισθολογικού κόστους έχει σημειώσει μεγαλύτερη άνοδο έναντι της αντίστοιχης σύγκρισης της περσινής χρονιάς. Στο 7,9% με διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών αλλά χωρίς εποχική διόρθωση.
businessdaily-Symfonia-Ergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχώρησε στο 10,2% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2024

Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία της ανεργίας στη χώρα καθώς υποχώρησε κατά 4,7% από τον Φεβρουάριο, με τους ανέργους να ανέρχονται σε 492.867 άτομα. Στους 4.325.848 ανέρχονται οι απασχολούμενοι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
remote work-tilergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλμα κατά 82% στις κενές θέσεις εργασίας το δ' τρίμηνο του 2023

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, και ο εργοδότης έχει προβεί σε ενέργειες για να βρεθεί υποψήφιος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 10,1% των πληρωμάτων στα ελληνικά πλοία την τελευταία διετία

Στα ελληνόκτητα πλοία με ξένη σημαία συμβεβλημένα με το ΝΑΤ οι Έλληνες και ξένοι ναυτικοί αυξήθηκαν κατά 27,8%, ενώ υπήρξε και αύξηση 12,7% των Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούσαν σε ελληνικά πλοία και 14,5% που υπηρετούσαν σε ελληνόκτητα πλοία.