ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:31:28
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πινακίδα

Πρόστιμα 52.000 από την Επ. Κεφαλαιαγοράς σε 5 εισηγμένες

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλλε πρόστιμα συνολικού ύψους 52.000 ευρώ σε πέντε εισηγμένες εταιρείες, ενώ ενέκρινε και την άσκηση του δικαιώματος squeeze out για την ΕΛΤΡΑΚ.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 52.000 ευρώ σε πέντε εισηγμένες εταιρείες επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ ενέκρινε και την έγκριση του αιτήματος της «ELTRAK» για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών της εταιρίας «ΕΛΤΡΑΚ».

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

  • Την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ στην εταιρεία «ΑΕΓΕΚ ΑΕ» για παράβαση διατάξεων σχετικά με τη δημοσιοποίηση και υποβολή της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της περιόδου που έληξε στις 30.6.2018.
  • Την επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ στην εταιρεία «ΑΒΑΞ ΑΕ» λόγω μη σύμφωνης με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς κατάρτισης των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2013.
  • Την επιβολή προστίμου 7.000 ευρώ στην «ATTICA BANK» για παράβαση διατάξεων για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της.
  • Την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στην εταιρεία «ΠΓ ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» λόγω μη σύμφωνης με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, κατάρτισης των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων της περιόδου που έληξε στις 30.6.2018.
  • Την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στην εταιρεία «Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ HOLDING AE» για παράβαση διατάξεων σχετικά με τη δημοσιοποίηση και υποβολή της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της περιόδου που έληξε στις 30.6.2018.

Τέλος το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την έγκριση του αιτήματος της εταιρείας «ELTRAK CP LIMITED» για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών της εταιρίας «ΕΛΤΡΑΚ ΑΕ», σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

κουμπαράς εκπαίδευσης χρήματος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος επενδυτικός οδηγός από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Ινστιτούτο

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρουσίασε το «Λεξικό-Οδηγό Επενδυτών», ένα χρηστικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο εργαλείο με 300 λήμματα για την κατανόηση βασικών εννοιών και επενδυτικών στρατηγικών, στο πλαίσιο ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού.
Τεχνητή νοημοσύνη χρηματιστήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία συνεργασίας Κεφαλαιαγοράς με UNIC Athens Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ελλάδας και το UNIC Athens υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για κοινές δράσεις στην εκπαίδευση, την έρευνα και την επαγγελματική κατάρτιση στον χώρο των χρηματοοικονομικών αγορών και της καινοτομίας.
Βασιλική Λαζαράκου, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Σκαλώνει (;) μεγάλο deal, σε σοκ η κοσμική Αθήνα και κοσμοσυρροή στην ΕΚ

Η κοσμοσυρροή στην εκδήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε σοκ η κοσμική και επιχειρηματική ελίτ, η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ριάντ και οι Patriot, η βεντέτα Μητσοτάκη - Σαμαρά, το πικρό παράπονο στο Μ. Λαζαρίδη και οι παραβιάσεις.
Γκίλφοϊλ- Γιαναί
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Μυρίζει καινούργιο» στην Alpha Bank, Γκιλφόιλ είδε Γιανάι και τα 12 μίλια

Το νέο κτίριο διοίκησης της Alpha Bank και η Στοά Αρσακείου ομορφαίνουν τη Σταδίου, η συνάντηση Γκιλφόιλ με Γιανάι, το χαρτί των 12 μιλίων, τα μέτρα-ασπιρίνη για την ενεργοβόρο βιομηχανία και το παραλήρημα Φλωρίδη.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η πολιτική σταθερότητα προσελκύει επενδύσεις και κεφάλαια

Ο Κυρ. Πιερρακάκης τόνισε στο Συμπόσιο για τα 35 χρόνια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τη σημασία της προστασίας της εμπιστοσύνης και της στρατηγικής λειτουργίας θεσμών για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της ανάπτυξης.