ΓΔ: 1223.96 0.25% Τζίρος: 33.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:37:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Akinita, Real Estate, Athens, Athina
Φωτο: Shutterstock

Στο 63,7% η μέση πληρότητα για τα ξενοδοχεία της Αθήνας στο τετράμηνο

Ο Απρίλιος για τα ξενοδοχεία της Αθήνας έκλεισε με μέση πληρότητα 75,7%. Η μέση πληρότητα βελτιώθηκε κατά 5% έναντι του Μαρτίου 2023 που προηγήθηκε.

Στο 63,7% καταγράφεται η μέση πληρότητα για τα ξενοδοχεία της Αθήνας στο τετράμηνο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού. Μάλιστα αύξηση 17,2% σημειώθηκε στην μέση τιμή δωματίου και 10,3% στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο.

Συγκεκριμένα, ο Απρίλιος για τα ξενοδοχεία της Αθήνας έκλεισε με μέση πληρότητα 75,7%. Η μέση πληρότητα βελτιώθηκε κατά 5% έναντι του Μαρτίου 2023 που προηγήθηκε, αλλά και κατά 16,6% έναντι του περσινού Απριλίου (2022).

Ωστόσο, σε επίπεδο τετραμήνου, η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης δεν ξεπέρασε το 63,7% και απέχει κατά (-)5,9% από τις επιδόσεις του αντίστοιχου τετράμηνου του 2019, έτος κανονικότητας προ πανδημίας, σημειώνουν οι ξενοδόχοι της Αθήνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη ο τζίρος καταλυμάτων - εστίασης, «μυρίζει» ρεκόρ στον τουρισμό

Με ρυθμό που πλησιάζει το 30% αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο ο τζίρος των επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης, καθώς καταγράφεται σημαντική αύξηση ξένων επισκεπτών και ανάκαμψη της εστίασης μετά την πανδημία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα: Τριετία ισχυρής ανάπτυξης διαβλέπουν τα ελληνικά ξενοδοχεία

Εμφανή είναι τα σημάδια ότι η τουριστική περίοδος ξεκίνησε ταχύτερα σε σχέση με το παρελθόν, διαμορφώνοντας παράλληλα ευνοϊκές προοπτικές για μια συνολικά ανοδική χρονιά.
diakopes-airbnb
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 4,5 δισ. θα φτάσουν φέτος τα έσοδα από τις μισθώσεις τύπου «Airbnb»

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου τα περίπου 150.000 ακίνητα πανελλαδικά σε βραχυχρόνια μίσθωση φέρνουν περίπου το 55% των τουριστικών εσόδων της χώρας.
Hotel-Xenodoxeio-Ergazomenoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχρεωτικές οι συλλογικές συμβάσεις στα ξενοδοχεία Ρόδου και Κέρκυρας

Οι νέες ΣΣΕ προβλέπουν σημαντικές αυξήσεις μισθών, σε επίπεδο υψηλότερο από την εθνική κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας, καθώς και πλήθους επιδομάτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 22,9% του τζίρου σε καταλύματα και εστίαση τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο κύκλος εργασιών στην εστίαση τον Φεβρουάριο ενισχύθηκε κατά 20,5%, ενώ των καταλυμάτων σημείωσε άνοδο 27%. Ποια ήταν η περιφέρεια που σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στα ξενοδοχεία

Η σύμβαση αφορά τέσσερις κατηγορίες εργαζομένων, για τους οποίους οι βασικοί μισθοί από 1/1/2023, θα ξεκινούν από 835,64 ευρώ έως 911,34 ευρώ ενώ από 1/1/2024 θα διαμορφώνονται από 877,43 ευρώ έως 956,91 ευρώ.