ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Χρ. Σταϊκούρας: Ενισχύουμε με 18,3 εκατ. ευρώ τις συγκοινωνίες

Οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων άρχισαν από χθες, Τετάρτη 26 Ιουλίου, μετά και τη θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ξεκίνησε η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ, καθώς και στους μεμονωμένους μεταφορείς άγονων γραμμών, με στόχο τη διατήρηση της ομαλής και οικονομικά προσιτής μετακίνησης των πολιτών, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων άρχισαν από χθες, Τετάρτη 26 Ιουλίου, μετά και τη θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αποδέχθηκε ως τεκμηριωμένες τις σχετικές εισηγήσεις, που απέστειλε εμπρόθεσμα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με αφορμή την υλοποίηση της σημαντικής αυτής δέσμευσης, ο κ. Σταϊκούρας, δήλωσε: «Διασφαλίζουμε τις ομαλές και προσιτές μετακινήσεις των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, απαντώντας ουσιαστικά στις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η ενεργειακή κρίση. Ενισχύουμε εμπράκτως τον δυναμικό κλάδο των υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ, ο οποίος αντιμετώπισε μια πρωτοφανή αύξηση έως και 65% στο κόστος λειτουργίας, ως επίπτωση της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Κινηθήκαμε υπεύθυνα, άμεσα και αποτελεσματικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σκοπός μας είναι οι μεταφορείς να συνεχίσουν να παρέχουν απρόσκοπτα ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό, χωρίς εκπτώσεις στα κυρίαρχα θέματα της ασφάλειας και με συνέπεια στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου σημείωσε: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τον κλάδο των συγκοινωνιών, ο οποίος προσφέρει υψηλής σημασίας υπηρεσίες στην κοινωνία και συνεισφέρει ουσιαστικά στην εθνική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε στην καταβολή έκτακτης ενίσχυσης 18,3 εκατ. ευρώ στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, καθώς και τους μεμονωμένους μεταφορείς άγονων γραμμών, για την κάλυψη των αυξημένων εξόδων που δημιούργησαν οι τιμές των καυσίμων το 2022 και τη στήριξη της βιώσιμης κινητικότητας.

Στρατηγική μας στόχευση είναι η διαρκής βελτίωση των υπηρεσιών, η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, καθώς και η αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Σχεδιάζουμε τον ΟΑΣΘ με όρους των επόμενων δεκαετιών

O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι ο ΟΑΣΘ θα λειτουργήσει υπό την «ομπρέλα» του ΟΣΕΘ, με την προσθήκη, όπου χρειάζεται και ιδιωτών, όπως γίνεται και σήμερα, με διαγωνισμούς και συμβάσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας

Η συνολική αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας του Οργανισμού και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου.
Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ολοκληρώνεται ο σταθμός φόρτισης 110 ηλεκτρικών λεωφορείων

«Επισκεφτήκαμε για μια ακόμη φορά τους χώρους του σταθμού φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων. Πρόκειται για ένα δύσκολο εμβληματικό έργο, ένα έργο παρακαταθήκη για την πόλη της Θεσσαλονίκης» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.
Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Παραδίδονται τέσσερα μεγάλα έργα εντός του 2024

Σχετικά με τον ΟΣΕ, ο υπουργός επεσήμανε ότι «την επόμενη διετία θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, δημιουργίας ενός νέου σιδηροδρομικού φορέα, κάτω από τον οποίο θα βρίσκεται η ΕΡΓΟΣΕ και σημαντικό τμήμα της ΓΑΙΑΟΣΕ.