ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επιχειρήσεις από γαλλόφωνες χώρες έρχονται για επαφές στην Ελλάδα

Περίπου 80 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, τις ΑΠΕ, τον κλάδο των φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, των ψηφιακών υπηρεσιών και του βιώσιμου τουρισμού θα έχουν επαφές με αντίστοιχες ελληνικές.

Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας-ΔΟΓ (Organisation Internationale de la Francophonie-OIF), σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, το ΕΒΕΑ τον ΣΕΒ, τον ΣΕΒΕ και το ΕΒΕΘ,  διοργανώνει τον Οκτώβριο επίσκεψη στην Ελλάδα, (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) περίπου 80 επιχειρήσεων από διάφορες γαλλόφωνες χώρες και με δραστηριότητα στον αγροδιατροφικό τομέα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τον κλάδο των φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, των ψηφιακών υπηρεσιών και του βιώσιμου τουρισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ως μέρος της εφαρμογής της Οικονομικής Στρατηγικής για τη Γαλλοφωνία (2020-2025), ο OIF αναπτύσσει οικονομικές και εμπορικές αποστολές με πολυμερή διάσταση από το 2022, προκειμένου να συμβάλει στην εντατικοποίηση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των 88 κρατών και των κυβερνήσεων μελών του.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ξένες επιχειρήσεις που πλαισιώνουν την αποστολή θα συμμετέχουν σε προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις με αντίστοιχες ελληνικές, στη Θεσσαλονίκη στις 4 Οκτωβρίου και στην Αθήνα στις 6 Οκτωβρίου».

Σημειώνεται πως για τις ελληνικές επιχειρήσεις δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στις συναντήσεις. Τον κατάλογο των επιχειρήσεων μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΒΕΑ και να δηλώσουν με ποιες επιθυμούν να συναντηθούν, κατά προτίμηση έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2023.  Μέσω του OIF θα υπάρξει ηλεκτρονική, προπαρασκευαστική συνάντηση γνωριμίας με τους ξένους ομολόγους τους στις 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο ΕΒΕΑ (Τίνα Ρέτζεκα: Τ. 210 338 2342, Ε. [email protected]),  στον ΣΕΒ (Ντίνα Αθανασίου: Τ. 211 500 6104, Ε. [email protected]), στον ΣΕΒΕ (Νατάσα Γιαλόγλου, Τ: 2310 535333, Ε: [email protected]) και στο ΕΒΕΘ (Σταυρούλα Αγγελίδου,    Τ:2310370182, Ε: [email protected]).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΒ-COP28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαλεξόπουλος: Πρωτοπόρες οι ελληνικές εταιρίες στην πράσινη μετάβαση

Ο ΣΕΒ διοργάνωσε δύο υψηλού επιπέδου συζητήσεις, οι οποίες φιλοξενήθηκαν από την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα Αλεξάνδρα Σδούκου στο περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής στην COP 28. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ζαββός: Στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας με προγράμματα

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HDB αναφέρθηκε στην ίδια την Τράπεζα ως θετικό της γυναικείας εκπροσώπησης, υπογραμμίζοντας πως το 40% στο σύνολο των εργαζομένων είναι γυναίκες.
DYPA, DIPA, YPOYRGEIO ERGASIAS
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Λήγει 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία για πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

Η δράση αφορά στην ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει, από 01/01/2022 έως και 16/10/2023, πρώην άνεργοι, ηλικίας 30-55 ετών, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, εκτός της Αττικής και του Νότιου Αιγαίου.
businessdaily-Ellinoindiko-Epimelitirio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

2ο Επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας - Ινδίας, Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας

Στο συνέδριο θα παραστούν διακεκριμένοι καλεσμένοι ομιλητές, πολιτικά πρόσωπα, εκπρόσωποι διπλωματικών αρχών, μέλη του επιμελητηρίου, εκπρόσωποι ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων.