ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Λογότυπο ΑΔΜΗΕ κτίριο
Το λογότυπο του ΑΔΜΗΕ μπροστά από τα γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα.

Πτώση δύο πυλώνων του ΑΔΜΗΕ σημειώθηκε στη Λάρισα μετά τις πλημμύρες

Η πτώση των πυλώνων, η οποία οφείλεται σε καθιζήσεις του εδάφους, δεν έχει επηρεάσει τη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπως διαβεβαιώνει ο ΑΔΜΗΕ.

Πτώση δύο πυλώνων στη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Λάρισας – Λάρυμνας και στη Γραμμή Μεταφοράς 150 kV Δομοκού – Φαρσάλων σημειώθηκε στην περιοχή της Λάρισας, ως απόρροια της κακοκαιρίας «Daniel» και των έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Η πτώση των πυλώνων, η οποία οφείλεται σε καθιζήσεις του εδάφους, δεν έχει επηρεάσει τη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπως διαβεβαιώνει ο ΑΔΜΗΕ.

Από την πρώτη στιγμή, δε, τεχνικά κλιμάκια του Διαχειριστή έχουν σπεύσει στην περιοχή και εργάζονται για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των Γραμμών. Παράλληλα, συνεργεία του Διαχειριστή, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, εξετάζουν τη στατικότητα όλων των πυλώνων στην ευρύτερη περιοχή.

Η επισκόπηση των Γραμμών γίνεται ταυτόχρονα με drones και στις πλημμυρισμένες περιοχές, στις οποίες υπάρχουν Γραμμές Μεταφοράς εκτός λειτουργίας, ενώ η μηχανική κατάσταση των πυλώνων εξετάζεται με ελικόπτερα. Ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παραμένει σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρωτοφανούς αυτού φαινομένου.

Φωτογραφεία από το σημείο:

admie pylones
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί και 45 τραυματίες σε μαζικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 45 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς τη νύχτα στο Κίεβο. Σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κύματα επιθέσεων. Ο δήμαρχος Κιέβου κήρυξε μονοήμερο πένθος για την Παρασκευή.
Ιωάννης Μαργαρής ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Δίκτυα & διασυνδέσεις, το κλειδί για το ευρωπαϊκό μέλλον

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μάργαρης τόνισε τη σημασία των ηλεκτρικών διασυνδέσεων για το ευρωπαϊκό μέλλον, ενώ χαρακτήρισε θετικό βήμα την έγκριση για τη Great Sea Interconnector, υπογραμμίζοντας την ενίσχυση επενδύσεων.
Ενεργειακό σεμινάριο Ευρώπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Η διασύνδεση είναι το μέλλον της Ευρώπης

Ο Ιωάννης Μάργαρης, αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων ως μέσο ενεργειακής ασφάλειας, επισημαίνοντας τα πολιτικά, ρυθμιστικά και κοινωνικά εμπόδια που καθυστερούν τα σχετικά έργα.
Πλημμυρισμένος δρόμος αυτοκίνητο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 12 τραυματίες από πλημμύρες στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας

Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν αιφνίδιες πλημμύρες στη Σαμψούντα της Τουρκίας, πλημμυρίζοντας σπίτια και δρόμους. Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ρέματα υπερχείλισαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά.