ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ETBA-Viotexniki-Stegi
Φωτο: ΕΤΒΑ

Επέκταση της συγκοινωνίας στο Επιχειρηματικό Πάρκο της Θεσσαλονίκης

Εντός του Πάρκου λειτουργούν περίπου 700 επιχειρήσεις, οι οποίες, με την επέκταση της Δημόσιας Συγκοινωνίας, θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούν τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζόμενων τους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), ενεργοποιείται μια σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων του Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο ΟΣΕΘ πρόκειται να επεκτείνει το συγκοινωνιακό του δίκτυο, εντάσσοντας σε αυτό και το Επιχειρηματικό Πάρκο της Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στην παρούσα φάση, εντός του Πάρκου λειτουργούν περίπου 700 επιχειρήσεις, οι οποίες, με την επέκταση της Δημόσιας Συγκοινωνίας, θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούν τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζόμενων τους.

Για τον υπολογισμό των συνολικών αναγκών και τη βέλτιστη ένταξη της περιοχής του Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΠ) Θεσσαλονίκης στο σύστημα εξυπηρέτησης και του συγκοινωνιακού έργου του ΟΣΕΘ, έχει διαμορφωθεί και ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, το οποίο η ΕΤΒΑ θα διακινήσει στις επιχειρήσεις του Πάρκου τις επόμενες μέρες.

Στόχος της ΕΤΒΑ είναι να διευκολύνει τις επιχειρήσεις στο έργο τους και παράλληλα να καταστήσει τη λειτουργία του Πάρκου περιβαλλοντικά βιώσιμη μειώνοντας συνολικά τις αποδόσεις του σε εκπομπές ρύπων από μετακινήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

traino-sididromos-erga
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσπάθειες για την επανεκκίνηση της σύνδεσης Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα για τις σιδηροδρομικές υποδομές ο κ. Ιωάννης Ξιφαράς τόνισε πως αναμένονται 530 νέες προσλήψεις, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μεταφορά τεχνογνωσίας σε νέα στελέχη, μία διαδικασία που «πάγωσε» κατά τη διάρκεια της κρίσης.
europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Αμερικανοί τουρίστες «ψηφίζουν» την Κεντρική Μακεδονία

Σε δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Όλγα-Χριστίνα Γούλα τόνισε ότι οι Αμερικανοί τουρίστες όταν ταξιδεύουν προτιμούν να συνδυάζουν πολλούς προορισμούς και ποικίλες δραστηριότητες και αυτό είναι και το πλεονέκτημα που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν το φαινόμενο της αποεπένδυσης (ενδεικτικά, στην Βόρεια Μακεδονία έχουν την έδρα τους 110 ελληνικές εταιρείες κλωστοϋφαντουργίας), η έλλειψη τεχνογνωσίας και η αδυναμία προσέλκυσης νέων εργαζόμενων για τον κλάδο.
Hotel-Xenodoxeio-Ergazomenoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπέρ του Flyover η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

«Η μοναδική μας επιφύλαξη είναι να μην ξαναζήσουμε στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος το σχεδόν εικοσάχρονο ανέκδοτο με το μετρό, στο οποίο οι ευθύνες της πόλης ήταν πολύ μικρές μπροστά σε αυτές του κράτους» τόνισε η ΕΞΘ.