ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στις 10 Οκτωβρίου η ανοιχτή εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ

Στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου.

Στις 10 Οκτωβρίου προγραμματίζεται η ανοιχτή Εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ για το 2023, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, ανακοίνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος.

Θα προηγηθεί την προηγούμενη (9 Οκτωβρίου) Βιομηχανικό Συνέδριο με θέμα «Σχέδιο και Τομές για το μέλλον των δυνατοτήτων μας» στις εργασίες του οποίου θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, όπως μεταξύ των άλλων, ο Πρόεδρος της Business Europe Fredrik Persson και ο Πρόεδρος του European Round Table for Industry (ERT) Jean-François van Boxmeer.

Η θεματολογία του Βιομηχανικού Συνεδρίου περιλαμβάνει τα εξής:

  • Ο επαναπροσδιορισμός των ευρωπαϊκών προτεραιοτήτων με κατεύθυνση τη στρατηγική αυτονομία και η θέση της ΕΕ και της Ελλάδας στην παγκόσμια επενδυτική και βιομηχανική ανταγωνιστικότητα.
  • Το όραμα για τη Βιομηχανία 2030.
  • Η πρόκληση της συστηματικής ενδυνάμωσης της εγχώριας παραγωγής και η δημιουργία δικτύων παραγωγής σε τομείς στους οποίους η Ευρώπη επιδιώκει τη στρατηγική της αυτονομία.
  • Η αναβαθμιζόμενη σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου και η ανάγκη για διαρκώς εξελισσόμενες δεξιότητες που θα ενισχύσουν την ανθρώπινη δημιουργικότητα στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.
  • Τα κριτήρια ESG όχι μόνο ως επίκαιροι, αλλά κυρίως θεμελιώδεις πυλώνες της σύγχρονης βιομηχανίας.
  • Οι προκλήσεις επιτάχυνσης της ενεργειακής μετάβασης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής χωρίς εκπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος η βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

«Στο υπουργείο Ανάπτυξης εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας. Με βασικό χαρακτηριστικό την ανασυγκρότηση της βιομηχανίας» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Οι επιπτώσεις της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις

Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να μπει στις επιχειρήσεις και να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία τους ήταν μέσα στα θέματα που συζητήθηκαν στην εκδήλωση του που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Σημαντική μεταρρύθμιση η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος, η ηγεσία του υπ. Εργασίας έδωσε απαντήσεις στις επιχειρήσεις σχετικά με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας που μπαίνει στο εμπόριο.