ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
keletsis stavros
φώτο: AΠΕ - ΜΠΕ

Στ. Κελέτσης: Πάνω 360 εκ. ευρώ θα διατεθούν για τη βιώσιμη αλιεία

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κλάδος αποτελεί πλουτοπαραγωγική πηγή για τη χώρα, ειδικότερα για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα.

Mε σκοπό την επίτευξη των στόχων της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, περισσότερα από 360 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΤΘΑΥ) την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, στην ημερίδα «Επαγγελματική αλιεία και προοπτικές εξέλιξης μέσα από κοινοτικά προγράμματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα χρήματα θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, την ενίσχυση οικονομικά βιώσιμων αλιευτικών δραστηριοτήτων, την μεταποίηση και την εμπορία των προϊόντων, τον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών σκαφών, την ανάπτυξη των παράκτιων αλιευτικών κοινοτήτων και νησιωτικών περιοχών, την βιώσιμη διαχείριση της θάλασσας, την προστασία και αποκατάσταση της υδρόβιας βιοποικιλότητας και των υδρόβιων οικοσυστημάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Κελέτσης η αλιεία «αποτελεί σημαντικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα ενεργοποιώντας και ενισχύοντας μια σειρά από άλλες οικονομικές δραστηριότητες» και πρόσθεσε ότι «αποτελεί πλουτοπαραγωγική πηγή για τη χώρα, ειδικότερα για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα καθώς είναι μια από τις πιο σημαντικές βιοποριστικές οικονομικές δραστηριότητες. Ο αλιευτικός μας στόλος περιλαμβάνει πάνω από 12.000 επαγγελματικά σκάφη και απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους».

Τα συνολικά κονδύλια του ελληνικού προγράμματος για την περίοδο 2021-2027 ανέρχονται σε 519,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 363,7 εκατ. ευρώ αποτελούν τη συνεισφορά της ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Στήριξη και ανανέωση για αλιείς, διαφωνεί ο Πικραμένος

Ο Μ. Σχοινάς τόνισε πως η νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική πρέπει να στηρίξει την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού αλιευτικού στόλου, τους παράκτιους αλιείς και τη βιωσιμότητα, με προτεραιότητα την τεχνολογία και την ασφάλεια.
Θερμοκήπια αγροτικής καλλιέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

263,5 εκατ. € στα Σχέδια Βελτίωσης για γεωργικές εκμεταλλεύσεις

Με 263,5 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη ξεκινά ο νέος κύκλος των Σχεδίων Βελτίωσης για εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, εστιάζοντας σε μείωση κόστους, αξιοποίηση ΑΠΕ, εξοικονόμηση νερού και στήριξη κτηνοτροφίας.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Απαιτείται ανασυγκρότηση κτηνοτροφίας και νέος σχεδιασμός άρδευσης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε την ανάγκη ανασυγκρότησης της ελληνικής κτηνοτροφίας για την αντιμετώπιση επιζωοτιών και ανασύσταση κοπαδιών, δίνοντας θετική προοπτική στους κτηνοτρόφους.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: 365 εκατ. στην αγροδιατροφή μέσω Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Με 160 εκατ. ευρώ από το Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ, η κυβέρνηση ενεργοποιεί το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με στόχο συνολικές χρηματοδοτήσεις 365 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα, ανακοίνωσε ο Μ. Σχοινάς.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σχοινάς: Στήριξη στην κτηνοτροφία όσο διαρκεί η κρίση

Ο ΥΠΑΑΤ, Μαργαρίτης Σχοινάς, κάλεσε τους αγρότες σε ψυχραιμία και εμπιστοσύνη για τις αγροτικές ενισχύσεις, εξηγώντας ότι η μετάβαση στο νέο κρατικό σύστημα πληρωμών απαιτεί χρόνο και προσωρινές καθυστερήσεις για αξιοπιστία και ομαλή λειτουργία.