ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Στα 500 ευρώ το Voucher για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Το ποσό αυτό θα δίνεται στις περιπτώσεις που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος/η επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος/η.

Στο διπλασιασμό του ποσού που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι, οι οποίοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», προχωρά το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για ουσιαστική στήριξη των νέων οικογενειών.

Ειδικότερα, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές για ένταξη στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως (από 250 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά) για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους από επιμελητή/επιμελήτρια που θα έχουν επιλέξει από το Μητρώο Επιμελητών. Το ποσό αυτό θα δίνεται στις περιπτώσεις που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος/η επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος/η.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, άνεργες μητέρες, γονείς που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν άλλο voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα λαμβάνουν κάθε μήνα το ποσό των 300 ευρώ (από 150 που ήταν αρχικά).

Για περισσότερες πληροφορίες όσες/όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://ntantades.gov.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρχισαν οι πληρωμές επιστροφής ενοικίου σε 900.000 δικαιούχους

Από σήμερα πιστώνονται τα ποσά επιστροφής ενός ενοικίου στους δικαιούχους, με τη διαδικασία να γίνεται αυτόματα. Ο Κ. Πιερρακάκης τονίζει ότι το μέτρο θα εφαρμόζεται κάθε χρόνο ως στοχευμένη στήριξη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας: Ώρα για κοινές λύσεις στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ζήτησε η ΕΕ να στηρίξει την πρόταση Μητσοτάκη για εξαίρεση δημοσιονομικών μέτρων στήριξης πολιτών και αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων ΦΠΑ προς όφελος νοικοκυριών.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Στήριξη νοικοκυριών και ευάλωτων επαγγελματιών άμεσα, όχι τον Απρίλιο

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη επισημαίνει πως τα συνεχή υπερπλεονάσματα δεν είναι τυχαία. Κατηγορεί την κυβέρνηση για φοροαπαλλαγές στους πλούσιους και υπερφορολόγηση των πολλών, κυρίως με υψηλό ΦΠΑ εν μέσω πληθωρισμού.
Οικογενειακός οικονομικός σχεδιασμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Financial Planning: Γιατί και τα νοικοκυριά χρειάζονται οικονομικό σχέδιο

Πώς οι Financial Planners βοηθούν βοηθούν τα νοικοκυριά να γίνουν πιο ανθεκτικά μπροστά στις οικονομικές «αναταράξεις» και να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά το εισόδημά τους και τις καθημερινές δαπάνες.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Υπεύθυνη οικονομική πολιτική με προσαρμογές από τη κυβέρνηση

Ο Θ. Κοντογεώργης ανακοίνωσε πως στις 14 Οκτωβρίου θα παρουσιαστούν μέτρα στήριξης για τη θέρμανση, με επιδότηση στην αντλία πετρελαίου και διεύρυνση του επιδόματος με γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια για μεγαλύτερη ανακούφιση.