ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΛΠ

Το υψηλό 14 ετών του ΟΠΑΠ, η προσγείωση της Cenergy και η ΑΛΜΥ σε χαμηλή πτήση

Πώς ο ΟΠΑΠ ανέβηκε αθόρυβα σε υψηλά 14,5 ετών, η «βουτιά» της Cenergy σε χαμηλά τριών μηνών, η Αλουμύλ ψάχνει τον βηματισμό της, το ράλι του ΟΛΠ, οι φήμες που ανέβασαν την Quest και η Ίλυδα σε ταλαιπωρία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) με το Λιμάνι της Γκουανγκτζόου

Με το εν λόγω Μνημόνιο οι αρμόδιοι φορείς λειτουργίας και διαχείρισης των δύο λιμανιών συμφώνησαν να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία καθιερώνοντας μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
MARKET MAKER

Αεροδρόμιο vs τραπεζών, η εκρηκτική Coca Cola HBC και το νέο deal της Intracom

Γιατί πετάει χαμηλά το ΔΑΑ ενώ απογειώνονται οι τράπεζες, τα αποτελέσματα - έκπληξη της Coca Cola, ο επόμενος στόχος της Intracom για εξαγορά, το ομόλογο της Intralot και η προσπάθεια των ΕΛΠΕ να «κυνηγήσουν» τη ΜΟΗ.
businessdaily-OLP-Limani-Peiraias
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Πρόσω ολοταχώς η ανάπτυξη υποδομών για την ηλεκτροδότηση πλοίων

Ολοκληρώνεται μέσα στο 2023, το έργο EALING που αφορά στην εκπόνηση των οριστικών τεχνικών, περιβαλλοντικών και χρηματοοικονομικών μελετών για 5 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων ακτοπλοΐας.
businessdaily-OLP-Askisi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Άσκηση για αντιμετώπιση θαλάσσιας, χερσαίας ρύπανσης από ατύχημα

Οι τακτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο πρόληψης που έχει στόχο τη συνεχή προετοιμασία και ετοιμότητα της Εταιρείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.
businessdaily-OLP-Limani-Peiraias
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ - ΟΜΥΛΕ: Tριετή συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις μισθών

Η νέα συλλογική σύμβαση εργασία προβλέπει αυξήσεις για την επόμενη τριετία, διατηρεί την δομή των προηγούμενων συμβάσεων και αναφέρεται σε όλο το υπαλληλικό προσωπικό του Οργανισμού χωρίς διαχωρισμούς.
Peiraias, Peiraues
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύντομα ξεκινούν εργασίες για το νέο προβλήτα κρουαζιέρας στον Πειραιά

Το έργο αυτό που αναμένεται να αρχίσει το επόμενο διάστημα αφού λάβει και τις σχετικές άδειες από το υπουργείο Ναυτιλίας, είναι ένα έργο που επιδοτείται σημαντικά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικού προϋπολογισμού 136,2 εκατ. ευρώ.
businessdaily-OLP-Limani-Peiraias
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Αύξηση 85% στους επιβάτες κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά

Επίσης το 55% των επιβατών ήταν επιβάτες homeporting, δηλαδή από πλοία τα οποία εκκινούν την κρουαζιέρα από το λιμάνι του Πειραιά, με τις αφίξεις να φθάνουν τις 478 το 2023 έναντι 419 το 2023, αύξηση της τάξεως του 14%.