ΟΛΠ

Plakiotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Η σύμβαση παραχώρησης της ΟΛΠ δεν προβλέπει άδεια ναυπηγείου

«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει σκέψη τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης» ξεκαθάρισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στη Βουλή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεν σκοπεύει ο ΟΛΠ να κατασκευάσει ναυπηγείο στη Ζώνη του Περάματος

Λουκέτο σε 2.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία θα προκαλέσει το ναυπηγείο που θέλει να κατασκευάσει η COSCO στη ζώνη του Περάματος σύμφωνα με τους ναυτεργάτες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τηλεκατευθυνόμενοι γερανοί στον Πειραιά για αναβάθμιση του λιμανιού

Τρεις σύγχρονες γερανογέφυρες για την αποδοτικότερη διαχείριση των κοντέινερ παρήγγειλε η Cosco στην επίσης κινεζική και κρατική βιομηχανία ZPMC. Επένδυση 6,8 εκατ. ευρώ και για τον Προβλήτα Ι.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιτάχυνση της επιχειρηματικής επανεκκίνησης στον Πειραιά θέλει το ΕΒΕΠ 

Η ανάκτηση από τον Πειραιά ενός μεγάλου μέρους της ναυτιλιακής οικονομίας που έχει χάσει από γείτονες χώρες, εκτός ΕΕ, βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης της ΕΒΕΠ με αρμόδιους φορείς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Η επέκταση της νότιας πλευράς στο επιβατικό λιμάνι του Πειραιά είναι πλήρως αδειοδοτημένη

Σημειώνεται ότι οι εργασίες επέκτασης του νότιου Λιμένα Πειραιά συνεχίζονται ομαλά με στόχο πριν το πέρας της θερινής περιόδου να έχει ολοκληρωθεί τμήμα του έργου ικανό για την ασφάλειά του έναντι της χειμερινής περιόδου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με επενδύσεις απαντά ο ΟΛΠ στην επερχόμενη ύφεση

Την προετοιμασία για την προκήρυξη έργων συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ άρχισε ο ΟΛΠ, με την προοπτική οι επενδύσεις να έχουν ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση.