ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΣΕ

O νέος ΟΣΕ και το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των σιδηροδρόμων

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο τον ριζικό μετασχηματισμό του ελληνικού σιδηροδρόμου με τη δημιουργία του νέου ΟΣΕ, «Σιδηρόδρομοι Ελλάδας» και το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και επενδύσεων.  
neos_ose
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος ΟΣΕ: Ποιο ρόλο θα έχουν οι ιδιώτες στην εταιρεία σιδηροδρόμων

Σε μια από τις κορυφαίες διεθνείς εταιρείες του τομέα θα ανατεθεί τουλάχιστον για τρία χρόνια η λειτουργίας κρίσιμων επιχειρησιακών τομέων της ενιαίας εταιρείας σιδηροδρόμων, κατά τα πρότυπα της Αττικό Μετρό.
traino-sididromos-erga
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται ο «Νέος ΟΣΕ», αρχίζει αναζήτηση για 5 δισ. και για προσωπικό

Παρουσιάζεται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο σχεδιασμός για τον «Νέο ΟΣΕ» που δίνει τέλος στον κατακερματισμό σε πολλές εταιρείες. Έμφαση στη σύνδεση με τη Βουλγαρία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί αν τηρούνταν ο Κανονισμός Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον πρώτο μάρτυρα που κλήθηκε να καταθέσει, υπάρχουν οκτώ δικλείδες ασφαλείας για την αποτροπή δυστυχημάτων των αμαξοστοιχιών εκ των οποίων, το μοιραίο εκείνο βράδυ, τηρήθηκε μία και αυτή μισή.
ETBA-Viotexniki-Stegi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μελέτη για σιδηροδρομική εξυπηρέτηση του δικτύου Επιχειρηματικών Πάρκων

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ μελετά την σιδηροδρομική σύνδεση του Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσσαλονίκης με το λιμάνι μέσω μεταφορέα καθώς αποτελεί ένα σημαντικό μεταφορικό πόλο στην ευρύτερη περιοχή.
Treno-Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν σε κυκλοφορία τα τρένα στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Επανέρχονται τα επιβατικά τρένα στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, κατόπιν αποκατάστασης γραμμής και εξασφάλισης κυκλοφορίας από τον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ. Τον Σεπτέμβριο είχαν διακοπεί λόγω των καταστροφικών πλημμυρών.
Treno-Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανεκκίνησαν τα εμπορευματικά τρένα στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Έως τις 16 Δεκεμβρίου στον σιδηροδρομικό άξονα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα κινούνται μόνο εμπορευματικοί συρμοί, ώστε να αποσυμφορηθούν το ταχύτερο δυνατόν τα εμπορευματικά κέντρα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγή πορείας για τους σιδηροδρόμους με σχέδιο για ενιαίο ΟΣΕ

Η ανασύνθεση του σιδηροδρομικού τοπίου αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Σενάριο ομογενοποίησης ΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ. Τα τρένα «φεύγουν» από τη ΓΑΙΑΟΣΕ. Επανεξέταση της συμφωνίας με την Hellenic Train.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανέρχονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Λάρισας - Θεσσαλονίκης

Όλα τα δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιούνται με αμαξοστοιχίες, μετά την αποκατάσταση των ζημιών και παράδοση της σιδηροδρομικής γραμμής από τον διαχειριστή υποδομής, ΟΣΕ.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Οι «ανεύθυνοι» του ΟΣΕ, η μαγεμένη Λαγκάρντ και η ανάκριση Χαρδούβελη στη Moody's

Η τέχνη της μετάθεσης ευθυνών για την τραγική κατάσταση στα τρένα, ο ενθουσιασμός της προέδρου της ΕΚΤ με την Ελλάδα και το ευχαριστώ στον Γ. Στουρνάρα, η ανάκριση Χαρδούβελη στη Moody's, το ρεύμα από ΑΠΕ και τα τα Lili Drogerie.
ose
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντός δύο ετών η πλήρης αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ υπογράμμισε ότι οι ζημιές στο δίκτυο είναι τεράστιες και ότι, εδώ και τέσσερις δεκαετίες που δραστηριοποιείται στον σιδηρόδρομο, δεν έχει συναντήσει κάτι παρόμοιο.