ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ

plastika-thrace
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαστικά Θράκης: Κάμψη τζίρου - κερδών στο εννεάμηνο, αλλα υψηλότερα του 2019

Παρά την υποχώρηση που έχει σημειωθεί στο φετινό εννεάμηνο, τα κέρδη προ φόρων από το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων παρουσιάζουν αύξηση κατά 89,4% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα.
Plastiko, Potiri, Kafes
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες οδηγίες από Κομισιόν για μείωση χρήσης πλαστικών συσκευασιών

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την επιβολή των προτεινόμενων μέτρων μέχρι το 2030 θα έχουν μειωθεί οι εκπομπές αερίων διοξειδίου του άνθρακα από τις συσκευασίες σε 43 εκατ. τόνους από 66 εκατ. τόνους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διάλεξε τη Θήβα και όχι την Πολωνία για μεγάλη επένδυση η Megaplast

Η εταιρεία επένδυσε 23 εκατ. ευρώ για νέα μονάδα παραγωγής εύκαμπτου φιλμ συσκευασίας, το οποίο απευθύνεται σε μια παγκόσμια αγορά 7 δισ. ευρώ. Γιατί άλλαξε το αρχικό σχέδιο για επένδυση στην Πολωνία και την έκανε στην Ελλάδα.
Plastiko, Potiri, Kafes
ΔΙΕΘΝΗ

Νέοι κανόνες της ΕΕ για συσκευασίες τροφίμων από ανακυκλωμένο πλαστικό

Ο νέος κανονισμός θα θέσει σαφείς κανόνες για να διασφαλίσει ότι το ανακυκλωμένο πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και θα συμβάλει στην αύξηση της κυκλικής οικονομίας και την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων.
plastika kritis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή κεφαλαίου 0,45 ευρώ ανά μετοχή από την Πλαστικά Κρήτης

Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 30.08.2022, ενώ από τις 29/8 η μετοχή θα διαπραγματεύεται με νέα ονομαστική αξία 0,98 ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΒΙΣ: Μειώνει κατά 3,72 εκατ. ευρώ το μετοχικό της κεφάλαιο

Μετά την απόφαση της τακτικής γενικής συνέλευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 248.430 ευρώ διαιρούμενο σε 4.968.600 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας 0,05 ευρώ η κάθε μια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 25% του τζίρου για την Megaplast, ξεπέρασε τα 44 εκατ. ευρώ

Ο όμιλος την τελευταία τριετία ολοκλήρωσε το επενδυτικό του πλάνο ύψους 23 εκατ. ευρώ ενώ σχεδιάζει να επενδύσει επιπλέον 40 εκατ. μέχρι το 2026 στοχεύοντας στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής του.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλαστικά: Μια βιομηχανία 3 δισ. ευρώ που βρίσκεται σε ισχυρή πίεση

«Δεν είμαστε το πρόβλημα, είμαστε μέρος της λύσης», τονίζουν τα στελέχη του κλάδου. Λένε «όχι» σε τυφλές πολιτικές μείωσης της χρήσης των πλαστικών υλικών συσκευασίας και τονίζουν ότι η λύση βρίσκεται στην ανακύκλωση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Flexopack: Στις 11 Ιουλίου η καταβολή του μερίσματος για τη χρήση 2021

Στην καταβολή μερίσματος 0,1292 ευρώ ανά μετοχή θα προχωρήσει η εταιρεία Flexopack, μετά από αντίστοιχη έγκριση στην Ετήσια Τακτική Συνέλευσή της. Ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος χρήσεως 2021 ορίσθηκε η Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022.