ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Α. Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ατζέντα της ΝΔ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει ριζική σύγκρουση με τον ιδεολογικό πυρήνα της Δεξιάς και ταυτόχρονα πειστικό σχέδιο πάνω στα μεγάλα προβλήματα της εποχής.

«Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πορείας. Και η Νέα Αριστερά, όπως κάναμε και στον προϋπολογισμό, δείχνει το δρόμο για αυτήν», δηλώνει ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χσρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ».

«Το σχέδιό μας», τονίζει, «είναι να συνδέσουμε τους μεγάλους στόχους της εποχής μας, την κλιματική δικαιοσύνη, την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ανάγκη για επανεκκίνηση της Δημοκρατίας μας, με απτά βήματα που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων στο σήμερα».

Αναφέρει ότι «η Δεξιά έχει επιβάλλει την ατζέντα της. Χτίζει όρους ηγεμονίας στην ελληνική κοινωνία. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και να μας ενεργοποιήσει». Σχολιάζει ότι «η αμφισβήτηση της ηγεμονίας του κ. Μητσοτάκη απαιτεί κάτι περισσότερο από την μερική υιοθέτηση της ατζέντας του και το περίφημο "ελληνικό όνειρο"», για να σημειώσει ότι «χρειάζεται ριζική σύγκρουση με τον ιδεολογικό πυρήνα της Δεξιάς και ταυτόχρονα πειστικό σχέδιο που στηρίζεται σε επεξεργασμένες θέσεις πάνω στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας». Υποστηρίζει ότι «αυτό ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή ηγεσία του δεν μπορεί να το κάνει» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Η Νέα Αριστερά μιλά για την ανάγκη να βάλουμε μπροστά το περιεχόμενο της πολιτικής. Με τεκμηρίωση, μαχητικότητα και σύγχρονες απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα. Αυτή είναι η πολιτική μας ταυτότητα», λέει ο κ. Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι η αποφασιστική επαναφορά της αριστεράς και του προοδευτικού χώρου συνολικά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς τονίζει ότι «απαιτείται ένα αποφασιστικό σχέδιο για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ένα νέο, βιώσιμο και συμπεριληπτικό, παραγωγικό μοντέλο, κοινωνική και παραγωγική αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και δημόσιες πολιτικές προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων», προαναγγέλλοντας ότι από τον Ιανουάριο θα προχωρήσουν στην κατάθεση νομοθετικών παρεμβάσεων.

«Η Νέα Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος της είναι στις Ευρωεκλογές να εμφανιστεί ένα ανοιχτό ψηφοδέλτιο που θα εκφράζει τις πιο δημιουργικές και ανήσυχες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών. Αλλά έχουμε και μεγάλη πίστη στις δυνατότητες του εγχειρήματός μας», αναφέρει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στο επίκεντρο η βιωσιμότητα των κομματικών μέσων ενημέρωσης

Σε σχέση με τα κομματικά μέσα αποφασίστηκε ότι θα χρηματοδοτούνται με το 45% της κρατικής επιχορήγησης του κόμματος και θα ζητηθεί από τις διευθύνσεις της «Αυγής» και του ρ/σ «Στο Κόκκινο» να παρουσιάσουν βιώσιμη λύση.
Nea Dimokratia - ND
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η "καρέκλα με κάθε τρόπο" είναι αυτή που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είναι όμως εξοργιστικό, και ταυτόχρονα βαθιά υποκριτικό, να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που διαχρονικά "καμαρώνει" για τον "αψύ Κρητικό" των αλλεπάλληλων απειλών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή για το αφήγημα της ατομικής ευθύνης του Κ. Μητσοτάκη

«Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν ξεχάσει πως από το 2019 μέχρι και σήμερα η Πάρνηθα έχει καταστραφεί από τις διαδοχικές πυρκαγιές, σχεδόν κάθε χρόνο: 2019, 2021, 2023, 2024» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Στόχος να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα σύγχρονο, προοδευτικό κόμμα

Σχετικά με το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, ανέφερε ότι εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της μη προσέλκυσης διαφημίσεων, η Αυγή είχε φτάσει σε μία κατάσταση που «δεν δίνει πολλές επιλογές».