ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:11:40
Δόμνα Μιχαηλίδου Βουλή
Η Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνεδρίαση στη Βουλή, στο Υπουργείο Εργασίας.

Συνάντηση Μιχαηλίδου-ΕΣΕΕ για Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

«Όπως ενημέρωσα το προεδρείο της ΕΣΕΕ, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε έμπρακτα τον εμπορικό κόσμο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα - τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης» εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου.

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, υποδέχτηκε στο γραφείο της το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Η υπουργός συζήτησε διεξοδικά με τον πρόεδρο, κ. Γιώργο Καρανίκα και τα μέλη του προεδρείου της ΕΣΕΕ θέματα, όπως είναι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, αλλά και η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα συμβάλει έμπρακτα στην περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων και, κατ’ επέκταση, στην τόνωση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή προς όφελος και του εμπορίου.

Επίσης, συζητήθηκαν και οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι εμπορικές επιχειρήσεις και να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: «Με το προεδρείο της ΕΣΕΕ είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο. Άκουσα με προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Όπως ενημέρωσα το προεδρείο της ΕΣΕΕ, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε έμπρακτα τον εμπορικό κόσμο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα - τη ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης - να αναπτυχθεί περαιτέρω προς όφελος των εργαζομένων και της εθνικής οικονομίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intuit Mailchimp
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Intuit: Αναβαθμίσεις Mailchimp για δεδομένα, SMS και ROI στο ecommerce

Η Intuit ανακοίνωσε νέες δυνατότητες στο Mailchimp για εμπόρους ecommerce: καλύτερη σύνδεση δεδομένων, omnichannel καμπάνιες, επέκταση SMS στην Ευρώπη, νέο dashboard και εργαλεία AI και ευκολότερη μετάβαση από άλλες πλατφόρμες.
Τράπεζα Πειραιώς είσοδος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς - ΕΣΕΕ: Στήριξη του εμπορίου με προνόμια για επιχειρήσεις

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ενώνουν δυνάμεις για να στηρίξουν το ελληνικό εμπόριο. Οι επιχειρήσεις με βεβαίωση ΕΣΕΕ μπορούν να επωφεληθούν από κεφάλαιο κίνησης με POS, έκπτωση 15% στο ERGO My Business και παροχές μέσω epay.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος για τις ελληνικές εξαγωγές, παρά την «βουτιά» στα πετρελαιοειδή

Έξι στους δέκα βασικούς κλάδους εξαγωγών κατέγραψαν θετικό πρόσημο το 2025, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα του τομέα. Οι εξαγωγές χωρίς πετρελαιοειδή αυξήθηκαν 2%, ενώ ο Δεκέμβριος έκλεισε με άνοδο 0,4%.
λιμάνι με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Χαϊνάν: 100.000+ επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου στο ελεύθερο λιμάνι

Πάνω από 100.000 επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου έχουν εγγραφεί στο Λιμάνι Ελεύθερου Εμπορίου Χαϊνάν, με τη ζήτηση για συμβουλευτικές υπηρεσίες να αυξάνεται, σύμφωνα με τα τοπικά τελωνεία.