ΓΔ: 1383.11 -1.25% Τζίρος: 91.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:59:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Dendias-Nikos
Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ν. Δένδιας: Να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο ελληνικό στρατό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως πρέπει να δημιουργηθεί ένας στρατός όπου τα άξια επαγγελματικά στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία.

Να δημιουργήσουμε έναν στρατό στον οποίο τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία, τα οποία θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένα. Αυτό τόνισε, σήμερα, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ), στο Ηράκλειο Κρήτης.

Χαρακτήρισε «ιδιαίτερη χαρά και τιμή» το γεγονός ότι επέστρεψε στη ΣΕΑΠ «μετά από πολλά χρόνια». «Εδώ υπηρέτησα και έγινα έφεδρος αξιωματικός» συμπλήρωσε. Στάθηκε ιδιαίτερα στην «ανάγκη να ενισχύσουμε την εφεδρεία» και να δημιουργήσουμε έναν στρατό «στον οποίο τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία, τα οποία θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένα».

«Μεθαύριο», συνέχισε, «θα είμαι στη Φινλανδία που θα μου γίνει η επίδειξη του φινλανδικού μοντέλου, το οποίο θα θέλαμε να προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα ώστε να δημιουργήσουμε μέσα στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 τον νέο σύγχρονο ελληνικό στρατό».

Αναφερόμενος στα δύο χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα «από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» είπε: «Θα πρέπει να σημειώσουμε αυτήν την επέτειο, για να αντιληφθούμε όλοι τι μεγάλη απειλή, τι υπαρκτή απειλή συνιστά ο αναθεωρητισμός για τον 21ο αιώνα».

«Πως ισχυρά κράτη προσπαθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε γειτονικά τους κράτη πέρα από το Διεθνές Δίκαιο, πέρα από τις προβλέψεις του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Δεν τίθεται θέμα αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα εξέταζε την αποστολή δικών της στρατιωτικών στην Ουκρανία εφόσον ανταποκριθούν χώρες της Δύσης, απάντησε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, όπως έχει καταστήσει σαφές ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης».
Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Διμερής αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας

Ο κ. Δένδιας κατά την επίσκεψή του, επανέλαβε ότι η χώρα μας προσβλέπει στη συνεργασία του ελληνικού αμυντικού οικοσυστήματος καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις με το βρετανικό αμυντικό οικοσύστημα, στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030».
Dendias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ο εορτασμός του 1821 ευκαιρία ιστορικής και εθνικής ενδοσκόπησης

Όπως γνωστοποίησε ο παριστάμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας, η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» της Κέρκυρας θα ανοίξει τη σημερινή στρατιωτική παρέλαση ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα.