ΓΔ: 1410.97 0.23% Τζίρος: 0.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:32:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Π. Χρηστίδης: Τα πολλά λόγια μας οδήγησαν σε μικρές λύσεις

Το ζήτημα αυτό είναι προφανές ότι δεν είναι απλά εθνικό, είναι διεθνές. Υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία αφορούν την εθνική πολιτική και τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Η ΝΔ είχε σηκώσει πολύ υψηλά τον πήχη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος και ως τώρα βλέπουμε μόνο συσκέψεις.

Πριν από 4 χρόνια πήραμε μια πρωτοβουλία να κάνουμε κάποιες προτάσεις σε μια σύσκεψη την οποία είχε κάνει για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός. Το ζήτημα αυτό είναι προφανές ότι δεν είναι απλά εθνικό, είναι διεθνές. Υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία αφορούν την εθνική πολιτική και τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται. Η Μόρια, η Χίος, η Σάμος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι ζητήματα τα οποία έχουν και εθνικό χαρακτήρα. Το γεγονός ότι μέσα στα ελληνικά σύνορα, στα νησιά μας δολοφονούνται, βιάζονται άνθρωποι και υπάρχουν μαρτυρίες ότι δεν μπορούν να σταθούν πια ούτε όρθιοι στη Μόρια, είναι κάτι το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα.

Και η χθεσινή σύσκεψη η οποία έγινε από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια σύσκεψη η οποία δεν προτείνει κάτι νέο. Από τα 7 σημεία τα οποία έβαλε στο τραπέζι, τα περισσότερα σημεία επαναλαμβάνουν θέσεις στην προηγούμενη σύσκεψη που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν έχει κατεύθυνση. Έχει μια επικοινωνιακή διαχείριση των πραγμάτων. Το ζήτημα είναι και η αποσυμφόρηση και προφανώς η ανοικοδόμηση των τοπικών οικονομιών και φυσικά οι άνθρωποι. Πρόκειται για παιδιά τα οποία έρχονται και είναι ασυνόδευτα, για οικογένειες οι οποίες θέλουν να επανασυνδεθούν.

Αν η Ευρώπη κάπου πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της πρέπει να είναι σε αυτό το σημείο. Πρέπει να είναι στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι θέλουν να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους και βρίσκονται στις χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Πρέπει να κάνουμε, είναι να λάβουμε υπόψη μας ότι αυτή τη στιγμή είναι 29000 άνθρωποι εγκλωβισμένοι . Εμείς κατ’ αρχάς διαφωνούμε με την αντίληψη της ΝΔ όσον αφορά τον τρόπο απόδοσης του ασύλου. Καθένας έχει το δικαίωμα να πάει και σε ένα δεύτερο βαθμό και να το αντιμετωπίσει. Θα συναντήσει πρόβλημα η ΝΔ στην εφαρμογή του συγκεκριμένου πλαισίου.

Τα πολλά λόγια μας οδήγησαν σε μικρές λύσεις. Είμαστε όλοι με τον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας και έτσι θα έπρεπε να είμαστε ανεξάρτητα αν αυτός ήταν από το ΠΑΣΟΚ, από τη ΝΔ ή από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν επιχειρεί να λύσει τα ζητήματα. Το κρίσιμο όμως εδώ είναι να δούμε τι κάνουμε στην εθνική πολιτική στην οποία την αρχή, τη μέση και το τέλος, την μπαγκέτα την έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Και σε αυτό η ΝΔ έχει σηκώσει πάρα πολύ ψηλά τον πήχυ. Μέχρι τώρα δεν βλέπουμε ούτε αποσυμφόρηση των νησιών ούτε λύσεις. Και δεν ξεχνάμε τις ευθύνες της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις οποίες αναδεικνύει και η διεθνής αμνηστία.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να στενοχωριούνται που δεν πηγαίνει κατηγορούμενος ο κ. Τσίπρας. Αγωνιούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμώντας να πάει κατηγορούμενος ο κ. Τσίπρας. Είναι σα να στενοχωριούνται που δεν πηγαίνει κατηγορούμενος. Αν από το φάκελο ο οποίος ήρθε στη Βουλή δεν προκύπτουν στοιχεία τα οποία να ενοχοποιούν τον κ. Τσίπρα, δεν μπορεί να τον ενοχοποιήσει κανένας.

 Επειδή θεωρούμε ότι έχει πολιτική ευθύνη δεν μπορεί να του προσάπτουμε ποινικές ευθύνες, εφόσον δεν προκύπτουν αυτή τη στιγμή ευθύνες. Αυτό στενοχωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ότι επειδή το μοναδικό πράγμα το οποίο έκανε τα τελευταία δέκα χρόνια είναι να προσπαθεί να μιμηθεί αποτυχημένα το ΠΑΣΟΚ στα καλά του, τώρα επιχειρεί να μιμηθεί και τον Α.Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο γιατί αυτό είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν μπορεί να το κάνει πράξη. ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός, Ενιαίος Συνασπισμός και ΝΔ μαζί έστειλαν στο ειδικό δικαστήριο τον Α. Παπανδρέου. Όσον αφορά τη NOVARTIS εμείς θέλουμε να αποκαλυφθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Αυτό είναι κάτι το οποίο αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και το τι έκαναν οι υπουργοί του. Θυμόμαστε τον κ. Κοντονή του οποίου αναπληρωτής ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος και άλλους πολλούς. Όπως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε και να καταδικάσουμε κανέναν εκ των προτέρων, άλλο τόσο δεν μπορεί με διαρροές να αθωώνουμε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ