ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο

Μαρινάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις

Για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «ο κατώτατος μισθός πρέπει να ανέβει και θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ. Στο τέλος της τετραετίας θα φτάσει τα 950 ευρώ». 

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε το πρώτο μεγάλο αποφασιστικό βήμα για να λειτουργούν παραρτήματα ξένων ΑΕΙ στη χώρα. Περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. 

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ο κ. Πιερρακάκης τρεις ημέρες στη Βουλή δεν άφησε τίποτα αναπάντητο. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που συνέβη κοινοβουλευτικά. Δεν υπήρχε ούτε ένα επιχείρημα από την άλλη πλευρά που να έχει τη στοιχειώδη λογική».

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Η επόμενη μέρα είναι η έναρξη της εφαρμογής με τους πιο αυστηρούς κανόνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 40.000 Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Σκεφτείτε πόσοι μπορούν να επιστρέψουν και πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν σε αυτά τα ιδρύματα».

«Θα καταλάβουμε πόσο ιστορική μεταρρύθμιση είναι για τη χώρα μας το χθεσινό νομοσχέδιο, αν ρωτήσουμε πόσο σημαντικό ήταν για την Κύπρο αυτό που συνέβη πριν από κάποια χρόνια, όταν τότε η Ελλάδα έχανε ευκαιρίες από τις πρώτες κυβιστήσεις από τις πολλές που έκανε το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε. Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, καθώς όπως είπε «στο νομοσχέδιο αυτό προβλέπονται 1,5 δισ. ευρώ για τα δημόσια πανεπιστήμια»

«Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων, το οποίο προφανώς δεν διάβασε καν το νομοσχέδιο γιατί 176 άρθρα από τα 205 αναφέρονταν στο δημόσιο πανεπιστήμιο». Για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «ο κατώτατος μισθός πρέπει να ανέβει και θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ. Στο τέλος της τετραετίας θα φτάσει τα 950 ευρώ». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Με διορατικότητα απαντάμε στις προκλήσεις της αντιπολίτευσης

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε πως οι προτάσεις της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι αποτέλεσμα σύνθεσης διαφορετικών απόψεων, τονίζοντας τη σημασία διαλόγου και πολιτικής ευθύνης για πρόοδο και σταθερότητα.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Αναχρονιστική η κυβερνητική πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Η Ρένα Δούρου χαρακτήρισε τη Συνταγματική Αναθεώρηση βαθιά συντηρητική και κατηγόρησε την κυβέρνηση για παραβιάσεις του Συντάγματος και απαξίωση θεσμών. Υπερασπίστηκε την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τον εορτασμό της Δημοκρατίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μιλήσατε λίγο για το Σύνταγμα για να κρύψετε επιχειρήματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αποφεύγει τη συζήτηση για το Σύνταγμα και τον κατηγόρησε για φτωχά επιχειρήματα, ενώ τόνισε πως η ΝΔ διεκδικεί καθαρή εντολή για τις συνταγματικές αλλαγές.
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Απόδειξη αναγέννησης του πολιτικού συστήματος στους πολίτες

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το Σύνταγμα του 1975 πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα, αναφέροντας ως παράδειγμα την άρση απαγόρευσης για μη κρατικά πανεπιστήμια και θέτοντας θέμα κανόνων στα δημοψηφίσματα.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας δεν είναι λύση, η κυβέρνηση φέρνει αποτελέσματα

Ο Κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα και το νέο του κόμμα ως «ΣΥΡΙΖΑ-2» με τα ίδια πρόσωπα και θέσεις, και τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τα έργα και τις μεταρρυθμίσεις της παρά την αντιπολίτευση, δίνοντας έμφαση στον πραγματισμό.