ΓΔ: 2347.55 1.24% Τζίρος: 338.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:44
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
Φώτο: SOOC

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης για την οικογένεια μετά τις ευρωεκλογές

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση που αφορά το υψηλό κόστος για τη στέγη αλλά και οικονομικά μέτρα στήριξης για την οικογένεια.

Σημαντικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης από το υψηλό κόστος για τη στέγη, αλλά και οικονομικά μέτρα στήριξης για την οικογένεια προανήγγειλε μετά τις επικείμενες Ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε νωρίτερα σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, στο πλαίσιο του Συνέδριου «Δημογραφικό 2024 - Εθνική Προτεραιότητα» στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Για να έχει κανείς αποτέλεσμα με το πρόβλημα του Δημογραφικού χρειάζεται υπομονή και πολύς χρόνος. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι για την κυβέρνηση η αναδιάταξη όλων των πολιτικών μας, προκειμένου να στηριχθούν οι νέες οικογένειες, είναι πρώτη προτεραιότητα. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση μόλις προσφάτως αύξησε το επίδομα γέννας στα 2.400 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για το 2023 και υπογράμμισε τόσο την εντυπωσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, επιτυχία του προγράμματος «Στέγη μου», όσο και τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Επεσήμανε, δε, ότι δρομολογείται στενότερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εξασφαλισθούν περισσότερα κίνητρα για όλους όσοι θέλουν κάνουν οικογένεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξάλλου, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κυβερνητική πολιτική στοχεύει κατά προτεραιότητα στη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η γυναίκα είναι αυτή, που πρωτίστως παίρνει την απόφαση για οικογένεια, ενώ υπογράμμισε και το βαρύνοντα ρόλο που έχουν στην οικογένεια οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στο να παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους γονείς να έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είτε μιλάμε για το δημόσιο, είτε για τον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τη σημασία του Ολοήμερου σχολείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό συμβούλιο: Τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση

Η Νίκη Κεραμέως παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο νομοσχέδιο για ενίσχυση της ισότητας αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών και ένταξη εργαζομένων ΕΣΥ και ΕΚΑΒ στα βαρέα. Εισάγονται νέοι κανόνες διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης στις αμοιβές.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει αποτυχίες ως επιτυχίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι παρουσιάζει τις αποτυχίες ως επιτυχίες, αγνοώντας σκάνδαλα και βασικά προβλήματα, όπως η στεγαστική κρίση, η ακρίβεια και η έλλειψη δημόσιας δαπάνης για στέγη, ζητώντας πραγματικές λύσεις.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Πυρά κατά κυβέρνησης για την Εξεταστική στις υποκλοπές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία και φαυλότητα στη συζήτηση για την Εξεταστική των υποκλοπών, εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενίσχυση του ΕΣΥ με έργα και κατασκευή νοσοκομείου στη Σπάρτη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε το εργοτάξιο του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ. Το έργο προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος και θα ολοκληρωθεί το 2027, φέρνοντας σημαντική αναβάθμιση στις υπηρεσίες υγείας της Λακωνίας.