ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
syriza palestine
φώτο: ΑΠΕ

Κασσελάκης από Βηθλεέμ: Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύουν στην Παλαιστίνη, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης 'Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Στο Τελ Αβίβ έφτασε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Τουρισμού της Παλαιστίνη, μετέβη στη Δυτική Όχθη με πρώτο σταθμό τη Βηθλεέμ.

«Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ» «Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό», ανέφερε στην δήλωση του από την Βηθλεέμ ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πάνω απ’όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης», πρόσθεσε.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στην Παλαιστίνη, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης 'Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινή δήλωση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέας Αριστεράς, Πλεύσης Ελευθερίας για Παλαιστίνη

Την αγωνία τους για την κατάσταση στην Παλαιστίνη εκφράζουν με κοινή δήλωση προς τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ οι πρόεδροι των ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΚΚΕ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας.
σημαία ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αγνοεί τους αγρότες και στηρίζει τη συμφωνία ΕΕ - Mercosur

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιδρά στην υπερψήφιση της συμφωνίας ΕΕ–Mercosur από την ελληνική κυβέρνηση στο COREPER II, κάνοντας λόγο για πλήγμα σε περιβάλλον, εργασιακά δικαιώματα και διατροφική ασφάλεια, και ζητώντας στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαπουνά: Κριτική σε μέτρα για αγρότες και αναφορά στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Αναστασία Σαπουνά, σε πάνελ της ΕΡΤ3, άσκησε κριτική στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τους αγρότες, λέγοντας ότι το ρεύμα στα 8,5 λεπτά δεν καλύπτει το αίτημα και αφορά λίγους λόγω οφειλών.