ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:24:16
kasselakis kentriki epitropi
φώτο: AΠΕ ΜΠΕ

Ερωτήματα Κασσελάκη προς τον πρωθυπουργό με αφορμή τη διακαναλική συνέντευξη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ελπίζει «να βρεθούν δημοσιογράφοι να του θέσουν αυτές τις ερωτήσεις ή να τον ενημερώσουν ότι του τις θέτω προσωπικά».

Σειρά ερωτήσεων απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει της σημερινής διακαναλικής συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «με αφορμή τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, περιμένουμε απαντήσεις στα εξής βασικά ερωτήματα:

  • Έδωσε ή όχι ο ίδιος προσωπικά εντολή για μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος των Τεμπών;
  • Έδωσε ή όχι ο ίδιος προσωπικά εντολή να γίνει μυστική σύσκεψη στην οποία ελήφθη η απόφαση για το μπάζωμα, χωρίς την παρουσία του αρμόδιου εισαγγελέα;
  • Συμφωνεί ή όχι με τον κορυφαίο υπουργό του κ. Σκέρτσο ότι ίδιες μάρκες απορρυπαντικών, στις ίδιες συσκευασίες και με την ίδια ποσότητα, κοστίζουν πιο ακριβά στην Ελλάδα από ό,τι στη Γερμανία, επειδή εκεί έχουν υποδεέστερη σύνθεση;
  • Συμφωνεί ή όχι με τον άλλο κορυφαίο υπουργό του, τον κ. Χατζηδάκη, ότι ''η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά επειδή δεν θέλει να ενθαρρύνει την κατανάλωση'';
  • Τι έπραξε όταν το VMRO, το οποίο ανήκει όπως και η ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κατέβηκε στις εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας σε συνασπισμό κομμάτων υπό την επωνυμία ''Η δική μας Μακεδονία''; Έθεσε το θέμα σε οποιονδήποτε συνομιλητή του; Έστειλε κάποια επιστολή στον κ. Βέμπερ, στην κυρία Φον Ντερ Λάιεν ή σιώπησε στην πρόκληση;».

Επιπλέον ο κ. Κασσελάκης ρωτά:

  • «Πώς και πόσο πληρώνεται ο σύμβουλος Γκρίνμπεργκ και οι διαφημίσεις της ΝΔ που πέφτουν με καταιγιστικούς ρυθμούς στο διαδίκτυο, όταν το κόμμα έχει χρέος 500 εκ. ευρώ; Ζητώ από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα τα τιμολόγια της αμοιβής του συμβούλου του πριν από τις ευρωεκλογές. Τα περιμένω.
  • Η Δικαιοσύνη, με απόφαση του ΣτΕ, ζήτα να ενημερωθούν οι παρακολουθούμενοι για τους λόγους της παρακολούθησής τους και η ΕΥΠ δεν ανταποκρίνεται. Ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ θα δώσει εντολή ο Πρωθυπουργός να αποσταλούν τα σχετικά στοιχεία στην ΑΔΑΕ ή θα συνεχίσει να συγκαλύπτει κι αυτό το σκάνδαλο;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ελπίζει «να βρεθούν δημοσιογράφοι να του θέσουν αυτές τις ερωτήσεις ή να τον ενημερώσουν ότι του τις θέτω προσωπικά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης βάζει τους αριθμούς πάνω από τους ανθρώπους

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ, κατηγορώντας τον για ακραίο νεοφιλελευθερισμό και αδιαφορία για τη λαϊκή ευημερία.
Κυριάκος Μητσοτάκης σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αυξάνονται τα ερωτήματα για τη μυστική διπλωματία Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει την επίσκεψη του διοικητή της ΜΙΤ, Ιμπραχίμ Καλίν, στην Αθήνα, ζητώντας απαντήσεις για τον ρόλο του πρωθυπουργού και τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, μετά το σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το δημόσιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από το δημόσιο, επιδιώκοντας αξίωμα στις Βρυξέλλες και θυσιάζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας με πρόωρες αποπληρωμές δανείων, σε βάρος της πλειοψηφίας.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης αυτοθαυμάζεται ενώ η χώρα θρηνεί πυροσβέστες

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτοθαυμασμό εν μέσω καταστροφών και απωλειών, ασκεί κριτική στη διαχείριση της Πολιτικής Προστασίας και ζητά ουσιαστικό σχεδιασμό και στήριξη στους πληγέντες, πέραν του 112.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο πρωθυπουργός παραδέχεται αποτυχία προστασίας της αγοραστικής δύναμης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του απέφυγε να απαντήσει στα ουσιαστικά προβλήματα, υπεκφεύγοντας για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ παραδέχθηκε πως η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις μισθών.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Καμπανάκι» Μυτιληναίου, η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, τα εξοπλιστικά και το ΧΑ

Προειδοποιεί ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για τις επενδύσεις, η χαμένη ψυχραιμία στο ΧΑ, συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, η παραίτηση Φάμελλου και το «όχι» της Δούρου για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.