ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπ. Εθνικής Άμυνας: Ουδείς «σεβασμός» σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας

Σκληρή απάντηση στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας δίνει το ελληνικό υπουργείο μετά τους ισχυρισμούς για «συνεργασία» στην περιοχή Κάσου - Καρπάθου για το ιταλικό «IEVOLI RELUME».

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έδειξαν και δεν θα δείξουν κανέναν σεβασμό σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο μέλλον, έστειλαν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, αναφορικά με ισχυρισμούς πηγών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

«Ουδείς "σεβασμός" επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει», τονίζεται.

Η αναφορά αυτή των πηγών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έρχεται ως απάντηση σε διαρροές που έγιναν χθες Πέμπτη, 25 Ιουλίου από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Καρπάθιο Πέλαγος κοντά στην Κάσο, κατά τον πλου του ιταλικού ερευνητικού σκάφους «IEVOLI RELUME».

Πιο συγκεκριμένα σε ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Υποναύαρχος Zeki Aktürk, Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του MSB, ανέφερε ότι το ιταλικό σκάφος «IEVOLI RELUME» προειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στην τουρκική θαλάσσια δικαιοδοσία στις 22 Ιουλίου και ότι το σκάφος υπό ιταλική σημαία εμποδίστηκε από τουρκικά σκάφη.

Οι πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν: «Ως αποτέλεσμα του συντονισμού που έγινε αργότερα, του επετράπη να εκτελέσει εργασίες στις καθορισμένες συντεταγμένες και εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας ολοκληρώνοντας τη δραστηριότητά του με τη συνοδεία πλοίων των ναυτικών μας δυνάμεων. Οι δραστηριότητες του εν λόγω πλοίου παρακολουθούνται στενά από τα στοιχεία των Ναυτικών μας Δυνάμεων στην περιοχή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές για το σεβασμό και τη συνεργασία με τη θαλάσσια δικαιοδοσία μας».

Ακριβώς σε αυτή την αναφορά περί «σεβασμού» απάντησαν σήμερα οι πηγές του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για διαβαθμισμένες πληροφορίες

Στη Βουλή κατατέθηκαν προς κύρωση οι συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για την αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών. Θα εξεταστούν στις 21/4 από επιτροπή και στις 22/4 θα συζητηθούν και ψηφιστούν στην Ολομέλεια.
Νίκος Δένδιας σε αεροπορική βάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας στον Έβρο το Μεγάλο Σάββατο και ανήμερα του Πάσχα

Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας επισκέφθηκε τον Έβρο το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, όπου αντάλλαξε ευχές με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο «126», μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τοπικούς φορείς.
Νίκος Δένδιας σε αεροπορική βάση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας στον Έβρο το Μεγάλο Σάββατο και ανήμερα του Πάσχα

Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας επισκέφθηκε τον Έβρο το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, όπου αντάλλαξε ευχές με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο «126», μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τοπικούς φορείς.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συμφωνία με Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για 40 στρατόπεδα

Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και ΕΤΕπ για τεχνική βοήθεια και έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε 40 στρατόπεδα. Το πρόγραμμα στοχεύει σε μείωση κόστους και ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας των υποδομών.