ΓΔ: 2639.95 0.13% Τζίρος: 296.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Μ. Κατρίνης

Κατρίνης: Το αθηνοκεντρικό κράτος δεν νοιάζεται για την ελληνική περιφέρεια

Την Κυπαρισσία επισκέφθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης όπου έστειλε το μήνυμα της επιστροφής της αξιοπιστίας στην πολιτική καθώς η ελληνική επαρχία έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της.

Μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία διαλόγου με τους πολίτες στην Κυπαρισσία, ο Μιχάλης Κατρίνης έστειλε το μήνυμα της επιστροφής της αξιοπιστίας στην πολιτική αλλά και τη μετάβαση από ένα αθηνοκεντρικό κράτος σε ένα μοντέλο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο κ. Κατρίνης, μιλώντας με τους πολίτες της Κυπαρισσίας, επισήμανε ότι το έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης καταδεικνύεται με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα και αναγκαία έργα υποδομής για την περιοχή, όπως είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Πύργου-Καλό Νερό-Τσακώνα.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση μοίρασε υποσχέσεις λίγο πριν τις εκλογές, έκανε και μία σύσκεψη «για τα μάτια του κόσμου» και έκτοτε εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού και αναπτυξιακού έργου για την περιοχή.

«Το αθηνοκεντρικό κράτος, με τη συμπεριφορά του αλλά και τις επιλογές του, δε νοιάζεται για την ελληνική περιφέρεια. Ουσιαστικά, η ελληνική επαρχία έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της. Η έννοια της περιφερειακής ανάπτυξης είναι άγνωστη έως ανύπαρκτη για κάποιους. Αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει. Αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα η μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης που θα δώσει νέα πνοή και ελπίδα στην ελληνική επαρχία», τόνισε.

Παράλληλα ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στη διαρκή υποβάθμιση και τις μεγάλες ελλείψεις του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας.

Στην επικοινωνία του με τους πολίτες, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: «Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνδέονται με την προοπτική δημιουργίας μιας Μεγάλης Παράταξης και όχι με την αλλαγή Προέδρου σε ένα μικρομεσαίο κόμμα. Η Μεγάλη Παράταξη, το μεγάλο κόμμα εξουσίας, η ενότητα και η συσπείρωση όλων των δημιουργικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας είναι καθολική απαίτηση των πολιτών. Και ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για τη δημιουργία της Μεγάλης Παράταξης που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Παπανδρέου προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Απαραίτητος ο ολικός σχεδιασμός για ασφάλεια στον Οδοντωτό

Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε πως ο Οδοντωτός παραμένει ακινητοποιημένος λόγω νέας εμπλοκής στη σύμβαση ασφάλειας, προκαλώντας ερωτήματα για τον χειρισμό της υπόθεσης από κυβέρνηση και περιφέρεια και ζητώντας μόνιμες λύσεις.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σάκης Αρναούτογλου ρωτά για την πράσινη ελιά Χαλκιδικής

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Σ. Αρναούτογλου για μέτρα προστασίας και ενίσχυσης της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής ΠΟΠ λόγω ενισχυμένου ανταγωνισμού από τρίτες χώρες και αύξησης του κόστους παραγωγής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση θα κριθεί στην κάλπη για την μη αποτελεσματικότητα της

Ο Μιχάλης Κατρίνης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, τα υψηλά χρέη και την εξωτερική πολιτική, ζητώντας μεταξύ άλλων 120 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο και «κούρεμα» 30% για τους συνεπείς οφειλέτες.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Υπερπλεονάσματα λόγω ακρίβειας στο Προσχέδιο 2027

Το ΠΑΣΟΚ κατακρίνει το προσχέδιο προϋπολογισμού 2027, τονίζοντας ότι αποκαλύπτει άδικη πολιτική με υψηλη φορολόγηση σε κατανάλωση και εργασία, ενώ η αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην ακρίβεια κι όχι σε αναπτυξιακά μέτρα.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει τις λαθροχειρίες κανόνα στην επικοινωνία

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε στις αιτιάσεις Τσίπρα για υπερπλεονάσματα και στα στελέχη ΠΑΣΟΚ για τις 120 δόσεις, λέγοντας πως η κυβέρνηση μειώνει φόρους, δημιουργεί θέσεις εργασίας και αυξάνει τα έσοδα χωρίς αύξηση φορολογίας.
Ευάγγελος Αποστολάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ευ. Αποστολάκης στη ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, συνάντηση με Ν. Ανδρουλάκη

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έπειτα από συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του κόμματος τον καλωσόρισε, αναγνωρίζοντας το ήθος και την πορεία του.