ΓΔ: 2639.95 0.13% Τζίρος: 296.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Άννα Διαμαντοπούλου πορτραίτο
φώτο: Αris Oikonomou/ SOOC

Διαμαντοπούλου: Αν κερδίσω θα μπορούσε ο κ. Γερουλάνος να είναι επικεφαλής ΚΟ

«Αν εγώ κερδίσω, γιατί να μην είμαι εγώ πρόεδρος και ο κ. Γερουλάνος να μην είναι επικεφαλής της ΚΟ; Υπάρχει μια δυνατότητα συνεργασίας», σημείωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε το απόγευμα στην εκπομπή Live News του MEGA και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ θέλει μία προγραμματική κατεύθυνση που να αφορά τον 21ο αιώνα. Η συζήτηση στη χώρα γίνεται σαν να είμαστε στον προηγούμενο αιώνα».  
 
«Εγώ προτείνω συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα - συνέχισε η κ. Διαμαντοπούλου. Το κράτος να παίξει έναν ρόλο στο να φέρει στον ιδιωτικό τομέα παραγωγή, γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη και χώρα χωρίς βιομηχανία. Το δεύτερο είναι το κοινωνικό κράτος. Δεν αρκεί να δώσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας χρήματα για τους γιατρούς. Θέλει μια συνολική μεταρρύθμιση», τόνισε η υποψήφια για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Πρόσθεσε εμφατικά, ότι η δική της υποψηφιότητα συμπυκνώνει «ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο έχει τοπική αυτοδιοίκηση, υπουργική θητεία και ευρωπαϊκή ως Ευρωπαία επίτροπος. Το θέτω στη διάθεση της παράταξής μου, και μετά της χώρας μου».

Η κ. Διαμαντοπούλου σχολίασε την πρόσφατη αναφορά του Πάνου Γερουλάνου, πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής. «Είναι σημαντικό να διατηρούμε κάποιες βασικές αξίες. Ο ίδιος ο κ. Γερουλάνος είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο ένας να είναι στο κόμμα και ο άλλος στη Βουλή, γιατί και τα δύο θέλουν δουλειά πολλή. Αν εγώ κερδίσω, γιατί να μην είμαι εγώ πρόεδρος και ο κ. Γερουλάνος να μην είναι επικεφαλής της ΚΟ; Υπάρχει μια δυνατότητα συνεργασίας, θα τα κάνουμε όλα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδιοργανωθεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να οργώσει την Ελλάδα, να ξαναφέρει τους νέους, να μπει στην κοινωνία, να ορίσει στρατηγική», τόνισε χαρακτηριστικά η Άννα Διαμαντοπούλου.

Πρόσθεσε ότι από όλους τους υποψήφιους έχει την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εμπειρία. «Η κοινοβουλευτική ζωή δεν είναι μόνο ρητορική απέναντι στον Μητσοτάκη, ή στον οποιοδήποτε. Είναι θέσεις, είναι πώς παρατάσσεις δυνάμεις», σημείωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ανδρουλάκη - Αποστολάκη τη Δευτέρα το μεσημέρι

Αύριο στις 12:00 ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ευάγγελο Αποστολάκη στο γραφείο του στη Βουλή. Το βράδυ, στις 22:00, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Ευθέως» του ΕΡΤnews.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ανεπαρκή μέτρα και ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση για ημίμετρα και αδυναμία σύγκρουσης με τα ολιγοπώλια, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν άνοδο του πληθωρισμού στη χώρα, σε υψηλότερα επίπεδα από την Ευρωζώνη.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση απομακρύνθηκε από την κοινωνία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε το τρίπτυχο προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια στα καύσιμα: μείωση ΕΦΚ, επιστροφή ΦΠΑ στους καταναλωτές και ελέγχους στα περιθώρια κέρδους, ζητώντας συμβολή και από τα διυλιστήρια στη μείωση τιμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης 'άδειασε' Μαρινάκη για να προστατέψει τον εαυτό του

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει τη συνέντευξη Μητσοτάκη, λέγοντας πως «άδειασε» τον Μαρινάκη μετά τον σάλο για το επίδομα ανεργίας. Ρωτά γιατί δεν έχει δημοσιευτεί η κοστολόγηση του προγράμματος της ΝΔ και καλεί σε πολιτική αλλαγή.
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι μεγάλες επιτυχίες φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα κριθεί από τον λαό, ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει πρόγραμμα ευθύνης και προοπτικής. Επισήμανε πως οι μεγάλες εθνικές επιτυχίες φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης

Το ΠΑΣΟΚ απέδωσε στην κυβέρνηση ότι χάθηκε η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς πολλά έργα απεντάχθηκαν ή δεν υλοποιήθηκαν, επισημαίνοντας πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διέψευσε τη σχετική λίστα με τα 100+ μέτρα που δεν προχώρησαν.