ΓΔ: 2212.47 0.07% Τζίρος: 90.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:14:42
Φώτο: Shutterstock

Τζ. Πάιατ: Μοχλός ανάπτυξης το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το FSRU

Ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε το όραμα για οικονομική ανάπτυξη με κεντρικό μοχλό το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το FSRU στην περιοχή που έχει επωμιστεί το κύριο βάρος από την αναζωπυρωμένη προσφυγική κρίση.

Για ακόμη μια φορά ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στην σημαντική θέση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και την οικονομική ανάπτυξη που θα φέρει σε συνδυασμό και με το FSRU στην περιοχή που έχει υπομένει μεγάλο βάρος της νέας μεταναστευτικής κρίσης.

«Με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς και τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ, η επίσκεψή μας είναι μία χειρονομία αλληλεγγύης στο λαό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που φέρει το κύριο βάρος της αναζωπυρωμένης μεταναστευτικής κρίσης και μία έκφραση του οράματός μας για την οικονομική ανάπτυξη, με κεντρικό μοχλό το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το FSRU». Τα παραπάνω ανέφερε σε ένα tweet, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, μετά την αποψινή συνάντησή του στην Αλεξανδρούπολη με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, παρουσία και του βοηθού υπουργού Εξωτερικών, Μάθιου Πάλμερ.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος μετέβη στην Αλεξανδρούπολη καθώς θα συμμετέχει στην αυριανή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στον Οργανισμό Λιμένα, με τη διοίκηση του Οργανισμού, τον πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Αυτιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτιάς: Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για Μεταναστευτικό - σύνορα

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς ορίστηκε εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την αξιολόγηση της οικονομικής πολιτικής που αφορά το Μεταναστευτικό, το Άσυλο και τα ευρωπαϊκά σύνορα.
Διασώστες στη Καλαμάτα
ΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο μετανάστες στη Γκάμπια: 31 νεκροί, επικαιροποιημένος απολογισμός

Τουλάχιστον 31 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο ανοιχτά της Γκάμπιας ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη. Πολλοί αγνοούνται, ενώ ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 7 νεκρούς.
Ρυμουλκό στο λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρήτη: 170 διασωθέντες σε επιχειρήσεις Λιμενικού, 2 συλλήψεις διακινητών

Σε επιχειρήσεις διάσωσης 26–27/12 νότια της Κρήτης διασώθηκαν 170 αλλοδαποί και συνελήφθησαν δύο φερόμενοι διακινητές. Πλοία περισυνέλεξαν 109, 31 και 30 άτομα νότια Γαύδου και Καλών Λιμένων, με προανακρίσεις σε Χανιά και Ηράκλειο.