ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
Βάθρο ομιλίας με το λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έτοιμο για εκδήλωση ή ομιλία.

«Εκτροπή» καταγγέλλει η Θεοδώρα Τζάκρη στην Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανέφεραν υποστηρικτές του Κασσελάκη στους δημοσιογράφους μετά την έναρξη των εργασιών στην αίθουσα θα μείνει η συγκεκριμένη βουλευτής που τους εκπροσωπεί.

Καθώς η έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής καθυστερεί καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη απαρτία, η ΘεοδώραΤζάκρη έκανε λόγο για εκτροπή.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή της ανέφερε: «Μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης και οι εργασίες δεν έχουν αρχίσει γιατί δεν υπάρχει απαρτία. Η γραμματέας και οι “87”, μεταθέτουν συνεχώς τη έναρξη των εργασιών καλώντας μέλη να προσέλθουν αρνούνται να προσέλθουν και να νομιμοποιήσουν την εκτροπή. Τι άλλο μέλλει να γίνει; Να αποκλείσουν με διάταγμα την συμμετοχή του Κασσελάκη στις εκλογές.»

Σημειώνεται ότι οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη αρνούνται να παραλάβουν τα καρτελάκια και να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Ο Θανάσης Οικονόμου, που πρόσκειται στη πτέρυγα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε θέμα γιατί μπήκαν πριν την έναρξη, στην αίθουσα της συνεδρίασης, πρόσωπα που δεν είχαν προμηθευτεί το καρτελάκι του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο των χθεσινών γεγονότων και της δήλωσης του Στέφανου Κασσελάκη ότι αποσύρει το εξώδικο κατά της Κεντρικής Επιτροπής. Κατόπιν τούτου οι υποστηρικτές του λένε ότι «εκλείπει ο λόγος της συνεδρίασης».

Όπως ανέφεραν πιο πριν στους δημοσιογράφους μετά την έναρξη των εργασιών στην αίθουσα θα μείνει η Θεοδώρα Τζάκρη που τους εκπροσωπεί, ενώ οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν προκειμένου να μην υπάρχει η απαραίτητη απαρτία για την συνεδρίαση.

Ο Παύλος Πολάκης απουσιάζει στην Κρήτη, αλλά πρόσωπα που είναι κοντά του βρίσκονται στην συνεδρίαση. Στην συνεδρίαση δεν μετέχουν και δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Νίκος Σκορίνης, που χθες κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση, και ο Πάνος Ρήγας.

Η διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη καταδικάζεται στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται «πρωτοφανής πράξη στα χρονικά της ελληνικής Δημοκρατίας και αντίθετη με θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων» η εξώδικη διαμαρτυρία του πρώην προέδρου προς τα όργανα του κόμματος.

«Η συνεχιζόμενη προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης εξυπηρετεί σχέδια, τραυματίζει το κόμμα συνολικά και βρίσκει αντίθετα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στην εισήγηση της γραμματέως, Ράνιας Σβίγκου, την παραίτηση της οποίας, είχε ζητώσει ως γνωστόν ο Στέφανος Κασσελάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ για διαρροές από την απόρρητη συνεδρίαση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για διαρροή απορρήτων πληροφοριών από την Εξεταστική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ανησυχητικό και επισημαίνοντας τη σοβαρότητα λόγω της θέσης του διοικητή της ΕΥΠ.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιπαράθεση στη Βουλή για Λιβανό και Αραμπατζή

Η Τζώρτζια Κεφαλά, βουλευτής Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε τη στήριξη σε προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για Λιβανό και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Στ. Κελέτσης ζητά απόρριψη της προανακριτικής ως αβάσιμης

Ο εισηγητής της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης, ζήτησε να απορριφθούν οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για προκαταρτική επιτροπή, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία κατά Λιβανού και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρόταση προκαταρκτικής για ΟΠΕΚΕΠΕ – Κόκκαλης υπέρ διερεύνησης

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε στη Βουλή ότι πρέπει να συνδυαστούν τα ευρήματα της δικογραφίας με τις υπουργικές αποφάσεις για να αποκαλυφθεί πλήρως η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και να διερευνηθεί η ευθύνη Λιβανού και Αραμπατζή.
Σπήλιος Λιβανός στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια η συζήτηση για προανακριτική Λιβανού-Αραμπατζή

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά Λιβανού και Αραμπατζή σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με ψηφοφορία να ακολουθεί. Η διαδικασία περιλαμβάνει τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών και μυστική ψηφοφορία.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει το Σάββατο 6 Ιουνίου

Το Σάββατο 6 Ιουνίου συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα έχει προηγηθεί και η Πολιτική Γραμματεία. Δεν είναι βέβαιο αν θα συμμετάσχει ο Π. Πολάκης, λόγω των διαφωνιών για τη θέση του στα κομματικά όργανα μετά τη διαγραφή του.