ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός Ελλάδας, σε στιγμιότυπο από συνέντευξη.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής είναι μεταξύ άλλων η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, ο ανταγωνισμός της ΕΕ, το μεταναστευτικό.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής EE - Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Πριν την έναρξη των εργασιών, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 14.00 (τοπική ώρα) με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ομάν, Σεΐχη Σαγίντ Άσαντ μπιν Ταρίκ (Sayyid Asaad bin Tarik) και στις 14.30 με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεϊχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι (Tamim bin Hamad Al Thani).

Ο πρωθυπουργός, αύριο και μεθαύριο, θα συμμετάσχει επίσης στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής είναι η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, ο ανταγωνισμός της ΕΕ, το μεταναστευτικό, η ενταξιακή πορεία Μολδαβίας και Γεωργίας, η κατάσταση στη Βενεζουέλα, οι υβριδικές απειλές και η καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: Μεταρρυθμίσεις ενισχύουν το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Ο Άκης Σκέρτσος κοινοποίησε δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου McGrath, που εξήρε την πρόοδο της Ελλάδας σε θεσμούς και κράτος δικαίου, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις ευνοούν την ανάπτυξη και ενισχύουν την εμπιστοσύνη επενδυτών.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα σημειώνει εντυπωσιακή ανάκαμψη

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον Β. Ντομπρόβσκις στο Μαξίμου. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επαίνεσε την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις, τη μείωση του χρέους και της ανεργίας, τονίζοντας τη σημαντική πρόοδο της χώρας.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η «βελτίωση» Μητσοτάκη είναι απόκλιση από το ευρωπαϊκό επίπεδο

Ο Κ. Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικρίνει τον Πρωθυπουργό για αναρτήσεις περί «βελτίωσης εισοδήματος», τονίζοντας πως η Eurostat κατατάσσει την Ελλάδα χαμηλότερα σε αγοραστική δύναμη και κατηγορεί την κυβέρνηση για άνιση ανάπτυξη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα διαφυλάσσει τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα και η ΕΕ προστατεύουν τα σύνορά τους, απαντώντας σε ερώτηση του BBC για επαναπροωθήσεις μεταναστών. Υπογράμμισε ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του 2015 και δεν θα επιτραπεί μαζική εισροή.