ΓΔ: 2712.98 0.43% Τζίρος: 59.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:24:37
Kyriakos Mitsotakis, Kivernisi
Φωτο: Stringer / SOOC

Μητσοτάκης: Η ανεργία είναι στο 9,4%, των νέων έχει πέσει κάτω από 20%

«Το brain drain σε μεγάλο βαθμό έχει αναστραφεί. Δεν γυρίζουν από νοσταλγία. Γυρίζουν γιατί υπάρχουν δουλειές, ευκαιρίες και η αίσθηση ότι η χώρα πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ.

«Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι για την ευκαιρία που δώσατε σε όλους μας να ξαναθυμηθούμε τον ρόλο που έπαιξε η ΟΝΝΕΔ στην προσωπική μας πορεία. Είναι μια στιγμή μεγάλης χαράς να ξαναβρεθούμε με παλιούς συναγωνιστές και να αναπολήσουμε τις όμορφες στιγμές, τις δυσκολίες. Ένα κόμμα δεν μπορεί να είναι ισχυρό αν δεν συνομιλεί με τη νεολαία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τα 50ά γενέθλιά της.

Ο πρωθυπουργός αναλογίστηκε πώς βλέπει τον κόσμο ένας νέος σήμερα σε σχέση με έναν νέο της δικής του γενιάς. «Όλα φαινόντουσαν αισιόδοξα και αναλογίζομαι πόσο πιο δύσκολος είναι ο δρόμος σήμερα για ένα παιδί 22 ετών. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ η ανάμειξη με τα κοινά έχει πολύ μεγάλη σημασία», επισήμανε.

«Άλλες εποχές, ίδια η σημασία μιας ενεργούς οργάνωσης νέων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι πολλές από τις πολιτικές μας αφορούν πρωτίστως τη νέα γένια», συνέχισε. Σημείωσε ότι σήμερα η ανεργία είναι στο 9,4% και των νέων έχει πέσει κάτω από 20% όταν η ΝΔ τη βρήκε στο 40%.

«Το brain drain σε μεγάλο βαθμό έχει αναστραφεί. Δεν γυρίζουν από νοσταλγία. Γυρίζουν γιατί υπάρχουν δουλειές, ευκαιρίες και η αίσθηση ότι η χώρα πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις πολιτικές για την οικογένεια, στις πολιτικές για τη στέγη. «Είναι πολιτικές που τελικά αφορούν τη νεολαία και αναγνωρίζω απόλυτα ότι σε αυτόν τον σύνθετο και δύσκολο κόσμο, πρέπει να πάρουμε τη δική μας τύχη και την τύχη της χώρας μας στα χέρια μας», συμπλήρωσε.

Για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων είπε ότι αυτή η κυβέρνηση έδωσε αυτή τη δυνατότητα αλλά τόνισε πως το μείζον είναι η στήριξη του δημοσίου πανεπιστημίου.

«Πτυχία με αξία. Επιλογές που δεν θα είναι απλά διαχείριση χρόνου σε ένα πανεπιστήμιο που δεν το θέλω. Αυτή η βεβαιότητα ότι σε έναν κόσμο που αλλάζει συνέχεια δεν τελειώνει η εκπαίδευση μας με ένα πτυχίο. Η βεβαιότητα που είχαμε στη δική μας γενιά, στο σύνθετο κόσμο τα πράγματα δεν διαμορφώνονται ακριβώς έτσι», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η παιδεία είναι κάτι πολύ περισσότερο από την καλή εκπαίδευση που μπορεί να δώσει ένα πανεπιστήμιο και τόνισε την ανάγκη διαρκούς εκπαίδευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντώνης Σαμαράς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Αυτή δεν είναι η παράταξη της ΝΔ, αλλά το κόμμα Μητσοτάκη

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως το ποιος βλάπτει την παράταξη το κρίνει ο λαός της και όχι η οικογένεια Μητσοτάκη. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία, διαφθορά και απομάκρυνση από τις αρχές της παράταξης.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Τα μέτρα δεν είναι προεκλογικά, δεν ξεπέρασα τα όρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στη ΔΕΘ πως το πακέτο στήριξης δεν είναι προεκλογικό και τόνισε ότι διαφέρει από το 2003, καθώς σήμερα το πολιτικό σκηνικό και οι ψηφοφόροι είναι πιο ώριμοι και έμπειροι.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στόχος τα πιο ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια παντού

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τόνισε ότι τα έργα που υλοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του, ενώ αναμένει αν θα επιτευχθεί ο στόχος για τα ποσοστά της ΝΔ. Στόχος τα ανταγωνιστικά και ανανεωμένα ψηφοδέλτια.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στόχος το φθηνότερο ρεύμα, καλή η σχέση με Καραμανλή

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, δήλωσε πως σέβεται όλους τους αρχηγούς της ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε αναγκαία τη διαγραφή Σαμαρά. Επανέλαβε στόχο για μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας κατά 30% σε τρία χρόνια.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2024: Μητσοτάκης – Δεν θυσιάζω το έργο μου για προεκλογικά οφέλη

Ο πρωθυπουργός τόνισε στη ΔΕΘ ότι η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζεται διεθνώς, αν και παραδέχθηκε πως τα οφέλη δεν έχουν φτάσει σε όλους τους πολίτες. Επισήμανε επίσης το χαμηλό κόστος δανεισμού της χώρας.