ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:18:41
Δημήτρης Μαρίνης δημόσια εμφάνιση
Ο Δημήτρης Μαρίνης απαντά σε ερωτήσεις στη συνέντευξη τύπου της κυβέρνησης.

Mαρινάκης: Ο πρόεδρος του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ έταξε παροχές ύψους 4 δισ. ευρώ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού σημειώνει ότι δεν έχει νόημα να σχολιάσει κανείς την αμήχανη προσπάθειά του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να δικαιολογήσει τα «όχι» του ΠΑΣΟΚ σε αυτονόητες πρωτοβουλίες υπέρ των πολιτών.

«Τα λάθη είναι ανθρώπινα και, όταν γίνονται, είναι καλό να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται. Στην προχθεσινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών απάντησα πως "η αξιωματική αντιπολίτευση άλλαξε χρώμα και κόμμα". Μετά τη σημερινή συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη, συνειδητοποίησα πως έκανα λάθος. Μόνο το χρώμα άλλαξε, αφού ο πράσινος ΣΥΡΙΖΑ είναι μια νέα πραγματικότητα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού σημειώνει ότι δεν έχει νόημα να σχολιάσει κανείς την αμήχανη προσπάθειά του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα «όχι» του ΠΑΣΟΚ σε αυτονόητες πρωτοβουλίες υπέρ των πολιτών, όπως τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, καλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον πρόεδρο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ όπως αναφέρει, να απαντήσει πού θα βρει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ που έταξε σήμερα στους Έλληνες πολίτες και πώς θα ξεπεραστούν οι νέοι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες.

«Και, για να μην ψάχνουν πώς προέκυψε ο λογαριασμός της σημερινής συνέντευξης, τους βγάζουμε από τη δύσκολη θέση: 1 δισεκατομμύριο τα αρχικά μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε και επιπλέον 3 δισεκατομμύρια η μείωση ΦΠΑ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες - "για αρχή" όπως είπε, δεδομένου ότι κάθε μονάδα ΦΠΑ κοστίζει 1,5 δισ. για τον κρατικό προϋπολογισμό» αναφέρει ο κ. Μαρινάκης.

«Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι στο ΠΑΣΟΚ την απάντηση την έχουν έτοιμη: "λεφτά υπάρχουν". Εντούτοις, οι πολίτες έχουν, πλέον, αντιληφθεί ότι σίγουρα δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρ. Παρασύρης: Η κυβέρνηση μεταθέτει το κόστος ρήτρας στους πολίτες

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης του ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στην κυβέρνηση σοβαρές αστοχίες στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων για ενεργειακά έργα, επισημαίνοντας πως ζητείται τώρα ξόδεμα άνω του 1 δισ. ευρώ από εθνικούς πόρους λόγω αποτυχίας απορρόφησης.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση μετατρέπει το φιάσκο ΟΣΔΕ 2026 σε φιέστα

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και επικοινωνιακή φιέστα σχετικά με την παρουσίαση της νέας εφαρμογής ΟΣΔΕ, τονίζοντας ότι οι αγρότες καλούνται να δράσουν υπό πίεση και χωρίς να τηρούνται οι δεσμευμένες προθεσμίες.
Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος-Παρασύρης: Απαιτείται δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για κρίσιμο έργο

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια και τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί.
Μηχανισμός ανακύκλωσης απορριμμάτων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Υπεράσπιση συμφερόντων από τον υπουργό για τα σπιτάκια ανακύκλωσης

Το ΠΑΣΟΚ θέτει ερωτήματα στην κυβέρνηση για το κόστος των «σπιτιών ανακύκλωσης» και επικρίνει τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας διευκρινίσεις για τα επιπλέον έξοδα και την υπεράσπιση ιδιωτικών συμφερόντων έναντι του δημοσίου.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση να εξηγήσει το κόστος των σπιτιών ανακύκλωσης

Ο Κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι χρειάζεται πρόληψη και όχι μόνο διαχείριση των πυρκαγιών, ζητώντας αλλαγή στο μοντέλο αντιμετώπισης και επίσπευση αποζημιώσεων. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει παρεμβάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας είναι η λύση για τη χώρα

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ για υπεκφυγή στο ερώτημα «ποιος χρηματοδοτεί το κόμμα Τσίπρα» και επισημαίνει ότι ούτε η διαφθορά του Μητσοτάκη ούτε η διαπλοκή του Τσίπρα αποτελούν λύση για το μέλλον της χώρας.