ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Γιουν Σουκ-γέολ, Πρόεδρος Νότιας Κορέας/Shutterstock

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Koρεάτη προέδρου Γιουν

Η πρόταση μομφής απέτυχε, καθώς δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους στο κοινοβούλιο, αφού το κυβερνών κόμμα μποϊκοτάρισε τη διαδικασία.

Η πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί εναντίον του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέλ απέτυχε, καθώς δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους στο κοινοβούλιο, αφού το κυβερνών κόμμα μποϊκοτάρισε τη διαδικασία.

Για να καθαιρεθεί ο πρόεδρος η πρόταση έπρεπε να ψηφιστεί από τουλάχιστον 200 από τους 300 βουλευτές, να συγκεντρώσει δηλαδή πλειοψηφία των δύο τρίτων. Μόνο 195 βουλευτές συμμετείχαν στην ψηφοφορία και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γου Γουόν-σικ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει «άκυρη» τη διαδικασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νότια Κορέα Σεούλ Skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Τους οικονομικούς της δεσμούς με την Κίνα ενισχύει η Νότια Κορέα

Η πρώτη συνάντηση των υπουργών βιομηχανίας των δύο χωρών από τον Νοέμβριο του 2023 έρχεται σε μια στιγμή που οι δασμοί που υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να επηρεάσουν τις εισαγωγές από τις δύο ασιατικές εξαγωγικές δυνάμεις.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μισούστιν

Ο Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε με τον ρώσο πρωθυπουργό Μισούστιν στο Πεκίνο, μία ημέρα μετά τη συνάντηση Λι Τσιανγκ - Μισούστιν. Ο Λι υπογράμμισε την πρόθεση ενίσχυσης των σχέσεων και της ασφάλειας με τη Ρωσία.
Σι Τζινπίνγκ πρόεδρος Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Σι Τζινπίνγκ: Υπόσχεση για ειρήνη στη Χερσόνησο της Κορέας

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του ότι η Κίνα θα στηρίξει τις προσπάθειες για ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο και θα ενθαρρύνει τον διάλογο με τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Σεούλ.
Λι Τζε Μιόνγκ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος Λι ζήτησε κινέζικη βοήθεια σχετικά με τη Βόρεια Κορέα

Ο Σι Τζινπίνγκ, στην πρώτη του επίσκεψη στη Νότια Κορέα μετά από 11 χρόνια, τόνισε τη σημασία ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας και της από κοινού αντιμετώπισης προκλήσεων, χαρακτηρίζοντας τη Σεούλ βασικό εταίρο της Κίνας.
Όμηροι Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Οι σοροί που παρέδωσε η Χαμάς δεν είναι των ομήρων, λέει ο στρατός

Οι τρεις σοροί που παρέδωσε η Χαμάς στο Ισραήλ δεν ανήκουν σε ομήρους της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός. Μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί 17 από τις 28 σορούς νεκρών ομήρων.