ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Yφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων o Νίκος Χαρδαλιάς

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρη και αποκλειστική αρμοδιότητα.

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίζεται σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές. Τώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή, τον κορονοϊό.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπισή του και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ταυτόχρονα, αναθέτει τις αρμοδιότητες του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» προσθέτει.

Η ορκωμοσία του κ. Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Α. Σακελλαροπούλου. Επίσης με απόφαση του πρωθυπουργού, αναβαθμίζεται στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο μέχρι σήμερα εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας, στρατηγός ε.α. και πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Παπαγεωργίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Σε επιφυλακή δήμοι, Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική. Σε ποιες περιοχές ενεργοποιήθηκε το 112 και που θα χτυπήσει η κακοκαιρία.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα: Τουλάχιστον 46 νεκροί

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, με 36 θύματα εντός της πόλης, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Πτώματα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία αλ Σίφα και αλ Μααμαντάνι.