ΓΔ: 2627.28 0.15% Τζίρος: 127.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:54:41
Φώτο: ΑΠΕ

Yφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων o Νίκος Χαρδαλιάς

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρη και αποκλειστική αρμοδιότητα.

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίζεται σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και ο οποίος θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές. Τώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή, τον κορονοϊό.

«Η κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπισή του και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ταυτόχρονα, αναθέτει τις αρμοδιότητες του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» προσθέτει.

Η ορκωμοσία του κ. Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Α. Σακελλαροπούλου. Επίσης με απόφαση του πρωθυπουργού, αναβαθμίζεται στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο μέχρι σήμερα εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας, στρατηγός ε.α. και πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Παπαγεωργίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έως το τέλος της εβδομάδας οι πληρωμές σε πυρόπληκτους Μάνδρας

Ο Κώστας Κατσαφάδος τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα σε Χαλκιδική και Σαλαμίνα, με αυτοψίες και ενέργειες αποκατάστασης να ξεκινούν στις πυρόπληκτες περιοχές. Εκφράστηκαν συλλυπητήρια για τα θύματα στη Σαλαμίνα.
Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η Σαλαμίνα πενθεί, η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις

Ο Ανδρέας Πουλάς και ο Μιχάλης Χάλαρης ζητούν σαφείς απαντήσεις για τα αίτια των πυρκαγιών στη Σαλαμίνα, τονίζοντας την ανάγκη για διαφάνεια, επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις σε καθαρισμό και μέτρα προστασίας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγραφή ζημιών στη Σίβηρη, σύσκεψη με Κατσαφάδο στην Κασσάνδρα

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής. Την Τετάρτη θα επισκεφθεί την περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο. Κάηκαν 2-3 σπίτια, ζημιές σε άλλα 6-7 και περίπου 2.500 στρέμματα έγιναν στάχτη.
Πυρκαγιά, πυροσβεστικη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στη Λάρισα – Μήνυμα 112 για καπνούς

Πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο στο 5ο χλμ. Λάρισας-Αθηνών, με πυκνό μαύρο καπνό να καλύπτει την περιοχή. Το 112 κάλεσε τους πολίτες να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαλαμίνα τη Δευτέρα ο Κ. Κατσαφάδος – Τετάρτη στη Χαλκιδική για αυτοψίες

Αύριο το μεσημέρι ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κώστας Κατσαφάδος θα βρεθεί στη Σαλαμίνα, για σύσκεψη με τη δημοτική αρχή και φορείς, με στόχο την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από τις σημερινές πυρκαγιές.
φωτιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν ταυτόχρονες πυρκαγιές στη Σαλαμίνα: Δύο νεκροί, τι λέει το Πυροσβεστικό

Ραγδαία εξέλιξη είχε η φωτιά στη Σαλαμίνα, αφήνοντας δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ αρκετοί απεγκλωβίστηκαν. Ο Αρχιπύραρχος Βαθρακογιάννης τόνισε ταυτόχρονες πυρκαγιές και απηύθυνε έκκληση για τήρηση οδηγιών.