ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ευθυμίου
Φώτο: Tatiana Bolari Eurokinissi/POOL/SOOC

Π. Ευθυμίου για Σημίτη: Άνθρωπος που ωφέλησε τον τόπο του από κάθε άποψη

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, σημείωσε ότι πρόκειται για «απώλεια για την Ελλάδα μας» υπογραμμίζοντας την μεγάλη προφορά και το έργο του πρώην πρωθυπουργού στον τόπο.

«Πιστεύω ότι είναι απώλεια για την Ελλάδα μας. Απλώς ο Κώστας Σημίτης είναι ο πολιτικός που θα μείνει με το έργο του στην κοινή συνείδηση ως ένας άνθρωπος που υπηρέτησε ορθά τον τόπο του, συνέβαλε στο να θεμελιωθεί ένας μεγάλος αναπροσανατολισμός της ελληνικής οικονομίας, συνέβαλε στο να θωρακιστεί η Ελλάδα στη διεθνή της θέση, μπαίνοντας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ΟΝΕ και μετέχοντας η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και κάτι που δεν το άκουσα ακόμα στα πρώτα τιμητικά αποχαιρετιστήρια μιλάμε και για την έξοχη προσπάθεια που οδήγησε στην είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που στην παγκόσμια ιστορία είναι πάρα πολύ σπάνιο, αν όχι το σπανιότερο, να ανατρέψει τα δεδομένα μιας στρατιωτικής κατοχής με διπλωματικά μέσα» τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.

«Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ωφέλησε τον τόπο του από κάθε άποψη. Και μιλάμε επομένως για έναν μεγάλο Έλληνα πολιτικό» επεσήμανε.

Σε άλλο σημείο είπε «ήταν ένας άνθρωπος βαθύτατα συγκροτημένος, ένας άνθρωπος που οτιδήποτε το μελετούσε εις βάθος και κυρίως δημιουργούσε ομάδες πολύ ικανών συνεργατών για κάθε θέμα. Γι΄αυτό και πέτυχε τόσα πολλά. Μια και με βρίσκετε τυχαία στην εθνική οδό να σας πω κάτι. Ο Κώστας Σημίτης ήταν πάρα πολύ συγκρατημένος άνθρωπος.

Θυμάμαι μία φορά είχαμε ραντεβού, ήμουν υπουργός του, ήμουν υπουργός Παιδείας και είχαμε μια συνάντηση που ήρθε κατευθείαν από τα εγκαίνια των παρακαμπτήριο σηράγγων της Εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών, που πλέον δεν πέρναγε η κυκλοφορία μέσα από την Πάτρα.

Όποιοι παλιοί το θυμούνται ήταν κάτι εφιαλτικό, αλλά έγινε αυτό το δακτυλίδι που περνάει πάνω από την Πάτρα, μέσα από τούνελ, μέσα από μια υπέροχη χάραξη, σύγχρονη, λειτουργική και λυτρωτική για την οικονομία, για τους πολίτες. Λοιπόν, ο Κώστας Σημίτης δεν ήταν ποτέ εκδηλωτικός. Ποτέ.

Ήταν πολύ συγκρατημένος. Εκείνη τη φορά μπορώ να πω ότι ήταν η μόνη φορά που τον είδα συγκινημένο.

Γιατί; Μου λέει Πέτρο, όταν στις δεκαετίες του ’50 σπούδαζα εγώ και ο αδερφός μου στη Γερμανία, τότε πηγαίναμε μέσω Ιταλίας, με τρένα, με λεωφορεία, παίρναμε το φέρι μποτ από την Πάτρα και ανεβαίναμε και έβλεπα, λέει στην Ιταλία, στην Ελβετία, στη Γερμανία, τις Autobahn και έλεγα Θεέ μου, έτσι πρέπει να γίνει η Ελλάδα μας σύγχρονη, να είναι σε θέση να μπορεί να ανταγωνιστεί στην καρδιά της Ευρώπης με ίσους όρους, λέει.

Σήμερα είπα, το πετύχαμε. Αυτή ήταν η συγκίνησή του. Το να κάνει την Ελλάδα ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, όχι με την αρχαία δόξα μας, με τα σύγχρονα έργα μας, με τις επιτυχίες μας. Μιλάμε για έναν, κατά τη γνώμη μου μεγάλο πολιτικό[…]».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ψευδής ο ισχυρισμός Ανδρουλάκη για το ακίνητο - Αντιδράσεις Χρηστίδη

Συνεχίστηκε η κόντρα Γεωργιάδη-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για το ενοίκιο Ανδρουλάκη στη Βουλή. Ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε αιτιάσεις για απευθείας αναθέσεις, τονίζοντας ότι δεν έχει υπογράψει καμία στη θητεία του.
Νάντια Κοντογεώργη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: Ανόμοιες συγκρίσεις ΠΑΣΟΚ για υπόθεση Ανδρουλάκη και Μπακογιάννη

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε πως η υπόθεση Πόθεν Έσχες της Ντ. Μπακογιάννη διαφέρει ηθικά και πολιτικά από αυτή του κ. Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ παραμένει ενωμένη παρά τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η δεξιά στοχοποιεί τον αρχηγό της δημοκρατικής παράταξης

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατήγγειλε στο ΕΡΤnews οργανωμένη σπίλωση του Ν. Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για λάσπη και συκοφαντίες, και χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες κυβέρνησης και υπουργών σχετικά με ενοίκια και λογαριασμούς εξωτερικού.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Μαρινάκης παραδέχθηκε κυβερνητική εμπλοκή στη στοχοποίηση

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για στοχοποίηση του Ν. Ανδρουλάκη ως αντίποινα για τη δράση του υπέρ της διαφάνειας. Θέτει ερωτήματα στον κ. Μαρινάκη για λογαριασμούς και συμβάσεις βουλευτών, ενώ ειρωνεύεται εκδήλωση για τα fake news.