ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Νέος υφυπουργός Εξωτερικών ο βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, υπέβαλε σήμερα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, υπέβαλε σήμερα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους. Ο πρωθυπουργός την έκανε αποδεκτή και τον ευχαρίστησε θερμά.

Νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, ορίζεται ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Φραγκογιάννης παραμένει άμισθος σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα εξωστρέφειας.

Η ορκωμοσία του νέου υφυπουργού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης ΗΠΑ και Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σύσταση σε Αμερικανούς να φύγουν από τη Βενεζουέλα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα και όσους βρίσκονται ήδη εκεί να φύγουν άμεσα, λόγω αυξημένων κινδύνων από ένοπλες ομάδες που ελέγχουν οδούς αναζητώντας Αμερικανούς πολίτες.
Σημαία της Νότιας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Ν. Κορέα: Νέα ομάδα για εμπλουτισμό ουρανίου και πυρηνική συνεργασία με ΗΠΑ

Η Νότια Κορέα δημιουργεί ομάδα εργασίας για συνεργασία με τις ΗΠΑ σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου και την επανεπεξεργασία πυρηνικού καυσίμου, στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας που μειώνει και τους αμερικανικούς δασμούς.
Σομαλία τρομοκρατική επίθεση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αναστολή προγραμμάτων αρωγής στη Σομαλία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι ΗΠΑ διέκοψαν όλα τα προγράμματα βοήθειας στη Σομαλία λόγω καταγγελιών για υπεξαίρεση επισιτιστικής βοήθειας από Σομαλούς αξιωματούχους. Οποιαδήποτε νέα βοήθεια θα εξαρτηθεί από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αποτροπή τέτοιων πράξεων.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σόφια ανησυχεί για δηλώσεις των Σκοπίων εκτός ευρωπαϊκής συναίνεσης

Η Βουλγαρία εκφράζει ανησυχία για τις θέσεις των αρχών της Βόρειας Μακεδονίας, που αποκλίνουν από την ευρωπαϊκή συναίνεση του 2022. Θέτει πως το ζήτημα της γλώσσας του εγγράφου για τα κοινοτικά δικαιώματα αφορά την ίδια τη χώρα.