ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

O Τραμπ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί «ενδεχομένως» να υποφέρουν από τους δασμούς

Ο πρόεδρος παραδέχθηκε ότι οι δασμοί που επέβαλε χθες, προκαλώντας έναν εμπορικό πόλεμο, «ενδεχομένως» θα πληγώσουν τους κατοίκους των ΗΠΑ, όμως αυτό «θα αξίζει το τίμημα» όπως διαβεβαίωσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε σήμερα το πρωί ότι οι δασμοί που επέβαλε χθες, προκαλώντας έναν εμπορικό πόλεμο, «ενδεχομένως» θα πληγώσουν τους Αμερικανούς, όμως αυτό «θα αξίζει το τίμημα».

«Θα υπάρξει πόνος; Ναι, ενδεχομένως (και ενδεχομένως όχι). Όμως, θα επιστρέψουμε το μεγαλείο της στην Αμερική και όλο αυτό θα αξίζει το τίμημα», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social με κεφαλαία γράμματα, την επομένη των νέων τελωνειακών δασμών σε βάρος του Καναδά, του Μεξικού και της Κίνας, που υποσχέθηκαν να απαντήσουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Οτάβα επιβάλλει δασμούς έως 50% σε αμερικανικά προϊόντα από 8/9

Ο Καναδάς θα επιβάλει από 8 Σεπτεμβρίου δασμούς 15%-50% σε αμερικανικά προϊόντα ως απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ, ενώ εξαγγέλθηκε και οικονομική βοήθεια 7,5 δισ. καναδικών δολαρίων για τους πληγέντες κλάδους.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Οτάβα επιβάλλει δασμούς 15%-50% σε αμερικανικά προϊόντα από 8/9

Ο Καναδάς θα επιβάλει δασμούς 15%-50% σε αμερικανικά προϊόντα από 8 Σεπτεμβρίου, απαντώντας στα μέτρα των ΗΠΑ. Προβλέπεται επίσης οικονομική βοήθεια 7,5 δισ. καναδικών δολαρίων για στήριξη πληγεισών επιχειρήσεων και ανέργων.
Δασμοί ΗΠΑ σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Καναδά: Αυξάνεται η ένταση με δασμούς και απειλές

Ο Τραμπ αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού Κάρνεϊ για αντίμετρα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, κατηγορώντας τον Καναδά για μεγάλους δασμούς στους Αμερικανούς αγρότες και τονίζοντας «Αρκετά!».
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδικά αντίμετρα σε αμερικανικό χάλυβα και γαλακτοκομικά, λέει ο Κάρνεϊ

Ο Καναδάς θα επιβάλει από 8 Σεπτεμβρίου αντίποινα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, εστιάζοντας σε χάλυβα και γαλακτοκομικά. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τις αμερικανικές προτάσεις για εμπορική συμφωνία.