ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης με επαγγελματικό ύφος.

Κυρ. Μητσοτάκης για Σαντορίνη: Να είναι ψύχραιμοι οι νησιώτες

«Έχουμε να διαχειριστούμε ένα πολύ έντονο γεωλογικό φαινόμενο» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση της άτυπης Συνόδου των ηγετών της ΕΕ.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα έντονο φαινόμενο. Οι νησιώτες να είναι ψύχραιμοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση της άτυπης Συνόδου των ηγετών της ΕΕ με αντικείμενο την αμυντική θωράκιση της Ευρώπης, ερωτηθείς για τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης, σε συνέχεια και της χθεσινής σύσκεψης για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει ζητήσει από αρμόδιο υπουργείο να κάνει μια συνολική επιστημονική παρουσίαση των γεωλογικών δεδομένων ώστε όλοι να γνωρίζουν το προς διαχείριση φαινόμενο.

«Έχουμε να διαχειριστούμε ένα πολύ έντονο γεωλογικό φαινόμενο. Θέλω να ζητήσω από τους νησιώτες μας πρώτα και πάνω απ’όλα να είναι ψύχραιμοι, να ακούνε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και έχω επίσης ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο εντός των επομένων ημερών να κάνει μια συνολική παρουσίαση, επιστημονική παρουσίαση των γεωλογικών δεδομένων, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τι είναι το φαινόμενο το οποίο πρέπει να διαχειριστούμε» ανέφερε.

Στη Σύνοδο ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει εκ νέου την ανάγκη ευελιξίας στους δημοσιονομικούς κανόνες και να διατυπώσει την πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμού, που θα χρηματοδοτεί την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα. Παρόντες στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιμ Στάρμερ και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Μάρκ Ρούτε. Η Σύνοδος πραγματοποιείται στον απόηχο της προαναγγελίας του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών σε προϊόντα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αιγάλεω και συνάντηση με πολίτες

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντήσει σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 19:00, πολίτες στο Αιγάλεω, στο πλαίσιο των επαφών του με τοπικές κοινωνίες και φορείς.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Σμύρνη και το Milon Camp

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Milon Camp στη Νέα Σμύρνη, συνομίλησε με παιδιά για τον αθλητισμό και προέτρεψε να μείνουν μακριά από οθόνες. Επισκέφτηκε επίσης καφέ φίλων ταβλιού και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.