ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δημήτρης Μαρίνης δημόσια εμφάνιση
Ο Δημήτρης Μαρίνης απαντά σε ερωτήσεις στη συνέντευξη τύπου της κυβέρνησης.

Μαρινάκης για Κυκλάδες: Θέλουμε να αποφύγουμε την υπέρμετρη κινδυνολογία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για την επιχειρησιακή ετοιμότητα στην Σαντορίνη τόνισε ότι η κυβέρνηση βασίζεται στις εισηγήσεις των ειδικών και προσπαθεί να κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

«Θέλουμε να αποφύγουμε τον εφησυχασμό αλλά και την υπέρμετρη κινδυνολογία», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης στην ΕΡΤ αναφερόμενος στη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για την επιχειρησιακή ετοιμότητα στην Σαντορίνη τόνισε ότι η κυβέρνηση βασίζεται στις εισηγήσεις των ειδικών και προσπαθεί να κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να ενημερώσει και να προστατεύσει τους κατοίκους του νησιού Σαντορίνης από πιθανά σενάρια κινδύνου.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει προς στο παρόν πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Σαντορίνη, αλλά εφόσον παρατηρηθεί τέτοια ανάγκη, θα γίνει.

Για φαινόμενα αισχροκέρδειας δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κερδοσκοπία, αλλά αναγνώρισε ότι ήταν σημαντικό να μπουν έξτρα δρομολόγια για να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων.

Σχετικά με το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την πρόταση και δεν θα σταθεί εμπόδιο στην έρευνα της Δικαιοσύνης.

«Όλα στο φως και η Δικαιοσύνη να αποφασίσει χωρίς αστερίσκους και χωρίς εξαιρέσεις ποιοι έχουν την οποιαδήποτε ευθύνη», υπογράμμισε σημειώνοντας ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα.

Ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών ανακοινώθηκε στη Βουλή και ότι όλα τα συμπληρωματικά έγγραφα ήταν διαθέσιμα για τους βουλευτές.

«Δίπλα στο τραγικό του δυστυχήματος των Τεμπών στήνεται μια πρωτοφανής προπαγάνδα από την αντιπολίτευση», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και τόνισε: «Την αντίδραση της κοινωνίας για Δικαιοσύνη είναι αδιανόητο κάποιοι να θέλουν να της προσδώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά ή κομματικά χαρακτηριστικά».

Επίσης ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ καταρρίπτει το αφήγημα της συγκάλυψης και ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να συγκαλύψει την αλήθεια. Παράλληλα σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θεωρίες συνομωσίας και παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την απόδοση δικαιοσύνης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ο Τσίπρας επαναλαμβάνει του 2015 για ίδιο πολιτικό όφελος

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η αυτοδυναμία αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου και τη σταθερότητα, επισημαίνοντας τις διαφορές σε σχέση με τη διακυβέρνηση Τσίπρα και ότι δεν πρέπει να χαθεί η πρόοδος των τελευταίων ετών.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Δεν ξαναφέρνεις στο σπίτι μάστορα που σε κορόιδεψε

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως το κυβερνητικό παρελθόν Τσίπρα αποτελεί το βασικό κριτήριο αξιολόγησης του, κατηγορώντας τον για σχέσεις με συμφέροντα και τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν ξεχνούν την περίοδο διακυβέρνησής του.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Σδούκου: Η οικογένεια στο επίκεντρο της πολιτικής μας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η ΝΔ έχει ρυθμίσει τα δάνειά της και δεν έχει λάβει νέο δανεισμό από το 2016, ενώ έθεσε ερωτήματα για τη χρηματοδότηση του κόμματος Τσίπρα και αναφέρθηκε στη στήριξη της οικογένειας από την κυβέρνηση.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Στήριξη στους πολίτες χωρίς υποθήκη του μέλλοντος

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, αναφέρθηκε στην επίδραση των διεθνών τιμών πετρελαίου στον πληθωρισμό, τα μέτρα στήριξης, την ετοιμότητα νέων παρεμβάσεων και σχολίασε την αντιπολίτευση, τη συνταγματική αναθεώρηση και τις εκλογές.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Νέα μέτρα στήριξης μικρομεσαίων - απάντηση στη διαμαρτυρία

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στην ERT News Radio, αναφέρθηκε στη ΔΕΘ, την ακρίβεια, τις κυβερνητικές δράσεις, τη σημασία της αυτοδυναμίας και την αδύναμη αντιπολίτευση.
Όλγα Κεφαλογιάννη βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Με διορατικότητα απαντάμε στις προκλήσεις της αντιπολίτευσης

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε πως οι προτάσεις της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι αποτέλεσμα σύνθεσης διαφορετικών απόψεων, τονίζοντας τη σημασία διαλόγου και πολιτικής ευθύνης για πρόοδο και σταθερότητα.