ΓΔ: 2034.22 -0.01% Τζίρος: 368.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ορκωμοσία-υπουργοί
φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, ακολουθεί το πρώτο της υπουργικό συμβούλιο

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, με τη νέα του σύνθεση, το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολοκληρώθηκε η τελετή της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στις 11:00 παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταφθάνουν στο Προεδρικό Μέγαρο από τις 10:30.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, με τη νέα του σύνθεση, το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα. Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και θα δώσει οδηγίες στους υπουργούς και τους υφυπουργούς.

Με την κυβέρνηση να έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις για καθυστερήσεις και στασιμότητα και τους πολίτες να εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλέσει τους υπουργούς του να ενεργοποιηθούν άμεσα, ώστε σύντομα να προκύψουν απτά αποτελέσματα από την επανεκκίνηση που επιδιώκει η κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό.

Η βασική αιχμή είναι «αποτελεσματικότητα και ταχύτητα», καθώς στο μέσο της δεύτερης τετραετίας δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Και το κεντρικό ζητούμενο των αλλαγών στην κυβέρνηση είναι να μπορέσουν να απαντηθούν πειστικά το αίσθημα απογοήτευσης και ο θυμός, που δείχνουν να κυριαρχούν σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και εκφράζονται στις δημοσκοπήσεις αλλά και με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πράσινο φως για 20.000 προσλήψεις και μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε 19.489 προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο για το 2026, με έμφαση στην Υγεία: 5.228 θέσεις, κυρίως για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις δομές του υπουργείου Υγείας.
Τρακτέρ σε αυτοκινητόδρομο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες μπλόκαραν την είσοδο της εθνικής οδού στο Σχολάρι για το ΑΤΑΚ

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών προχώρησαν αγρότες στο Σχολάρι, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρεωτική δήλωση ΑΤΑΚ και ζητώντας αλλαγή της ρύθμισης.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα για στήριξη νοικοκυριών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, παρουσίασε το σχέδιο του κόμματός του για μείωση ΦΠΑ, φορολόγηση υπερκερδών και δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, ζητώντας προοδευτική διακυβέρνηση.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Σε 15 ημέρες οι πρώτες πληρωμές επιδοτήσεων στους αγρότες

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων ξεκινά σε 10-15 ημέρες, μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που ζητά η Κομισιόν, διασφαλίζοντας νομιμότητα και διαφάνεια.