ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ορκωμοσία-υπουργοί
φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, ακολουθεί το πρώτο της υπουργικό συμβούλιο

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, με τη νέα του σύνθεση, το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολοκληρώθηκε η τελετή της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στις 11:00 παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταφθάνουν στο Προεδρικό Μέγαρο από τις 10:30.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, με τη νέα του σύνθεση, το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα. Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και θα δώσει οδηγίες στους υπουργούς και τους υφυπουργούς.

Με την κυβέρνηση να έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις για καθυστερήσεις και στασιμότητα και τους πολίτες να εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καλέσει τους υπουργούς του να ενεργοποιηθούν άμεσα, ώστε σύντομα να προκύψουν απτά αποτελέσματα από την επανεκκίνηση που επιδιώκει η κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό.

Η βασική αιχμή είναι «αποτελεσματικότητα και ταχύτητα», καθώς στο μέσο της δεύτερης τετραετίας δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Και το κεντρικό ζητούμενο των αλλαγών στην κυβέρνηση είναι να μπορέσουν να απαντηθούν πειστικά το αίσθημα απογοήτευσης και ο θυμός, που δείχνουν να κυριαρχούν σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας και εκφράζονται στις δημοσκοπήσεις αλλά και με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπασταύρου: Μέτρα στήριξης ετοιμάζει η κυβέρνηση σε καύσιμα και θέρμανση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, δήλωσε πως αν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης δεν μειωθούν, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα στήριξης, ενώ εξετάζονται και μέτρα για τα καύσιμα.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Νέα ταυτότητα και ανάπτυξη για τη Θεσσαλονίκη

Ο Στ. Καλαφάτης δήλωσε πως η κυβέρνηση στηρίζει διαρκώς τους πολίτες, υλοποιώντας μέτρα 2,2 δισ. ευρώ χωρίς να διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία, ενώ επισημαίνει πως η Θεσσαλονίκη γνωρίζει ανάπτυξη που δεν είχε δει εδώ και 50 χρόνια.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Σχέδιο απαγόρευσης κινητών σε δημοτικό και γυμνάσιο

Η πρωθυπουργός της Δανίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων για μαθητές από την Α' Δημοτικού έως το Γυμνάσιο, τόσο στις τάξεις όσο και στα προαύλια των σχολείων.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το 44,6% κρίνει θετικά τα μέτρα – Συνεχίζουμε την προσπάθεια

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, τόνισε την ανάγκη υπεύθυνης οικονομικής πολιτικής υπέρ της κοινωνίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δημοσιονομική σταθερότητα, ενώ ανέδειξε τις ενισχύσεις και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.