ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Η πρόσοψη του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στην Ελλάδα.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει επικίνδυνης κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής, από αύριο Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής χώρας.

Την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Θέμα της συνεδρίασης το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής, από αύριο Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής χώρας. Επικίνδυνα θα είναι τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Δευτέρας στις Κυκλάδες.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο για να αξιολογήσει, με βάση τα νεότερα στοιχεία και τις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής χώρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας έχει επικοινωνήσει με τους ΟΤΑ, τα Σώματα Ασφαλείας κλπ, προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να έχουν πλήρη ενημέρωση για τα επικείμενα καιρικά φαινόμενα και να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμύρα στη Μύκονο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσαφάδος: Επιδιώκουμε άμεση αποκατάσταση από την κακοκαιρία

Επίσκεψη σε πληγείσες περιοχές του δήμου Μαραθώνα από την κακοκαιρία ERMINIO πραγματοποίησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κ. Κατσαφάδος, συζητώντας μέτρα στήριξης και αποκατάστασης με τοπικούς φορείς.
Άποψη Πεντέλης βουνό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζημιές στον περιφερειακό Πεντέλης και στην Καλλιτεχνούπολη

Η Πολιτική Προστασία Πεντέλης αντιμετώπισε κατολισθήσεις στον δρόμο Ντράφι-Νταού, που έκλεισε από την Τροχαία. Επεμβάσεις έγιναν για εγκλωβισμένους, απομάκρυνση 8 δέντρων και ηλιακού θερμοσίφωνα που έπεσε σε κεντρικό δρόμο.
Σύννεφα πριν τη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ηράκλειο: Ένταση κακοκαιρίας στην Κρήτη έως 3/4 - Οδηγίες Προστασίας

Έκτακτο δελτίο καιρού στην Κρήτη μέχρι αργά τη νύχτα της Παρασκευής, με ισχυρές βροχές, ανέμους, καταιγίδες και σκόνη. Αυξημένη ετοιμότητα, συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων και προσοχή σε πλημμύρες και χαλαζόπτωση.
Πλημμύρα στις Κυκλάδες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψίες Κατσαφάδου σε πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος επισκέπτεται πληγείσες περιοχές για την εκτίμηση ζημιών από την κακοκαιρία και συντονίζει μέτρα στήριξης για όσους επλήγησαν σε Μαραθώνα.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με παρουσία Κεφαλογιάννη. Το Έκτακτο Δελτίο αναβαθμίζεται σε πορτοκαλί, με ισχυρές βροχές σε Ανατ. Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική και Σέρρες έως το απόγευμα.