ΓΔ: 2499.64 0.74% Τζίρος: 48.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:26:36
Χρήστος Δήμας πορτρέτο

Δήμας: Ως το τέλος Ιουλίου παραδίδονται τα 65 χλμ στην Πατρών - Πύργου

Αναφερθείς στον ΕΟΔΑΣΑΑΜ ο υπουργός είπε ότι «έχασε την αξιοπιστία του» και ότι στόχος είναι «να τον στελεχώσουμε και να τον ενδυναμώσουμε».

Στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αλλά και στις ενέργειες που προχωρεί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και τη Φαίη Μαυραγάνη.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα σχέδιο νόμου το οποίο θα έρθει μέσα στον επόμενο μήνα στη δημοσιότητα στο οποίο θα ενσωματωθούν τόσο οι συστάσεις από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αλλά και άλλες συστάσεις, όπως από τη ρυθμιστική αρχή σιδηροδρόμων και από την ευρωπαϊκή επιτροπή.

«Στόχος είναι να παρουσιαστεί ένας ΟΣΕ ο οποίος θα λειτουργεί με περισσότερα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα υπάρχει μεγαλύτερη εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των εργαζομένων και θα γίνεται πιο εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας» δήλωσε ο κ. Δήμας.

Ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι το 2027 θα έχει αποκατασταθεί πλήρως όχι μόνο το σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά και τα συστήματα τηλεδιοίκησης».

Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο νέο σύστημα γεωντοπισμού το οποίο όπως είπε γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και το οποίο «θα εντοπίζει που βρίσκεται το κάθε τρένο ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και ακρίβεια».

Αναφερθείς στον ΕΟΔΑΣΑΑΜ ο κ. Δήμας είπε ότι «έχασε την αξιοπιστία του» και ότι στόχος είναι «να τον στελεχώσουμε και να τον ενδυναμώσουμε».

Σχετικά με την Πατρών - Πύργου ο κ. Δήμας είπε ότι τα 65 από τα 75 χλμ θα παραδοθούν μέχρι τέλος Ιουλίου. Τα υπόλοιπα 10χλμ από Κάτω Αχαΐα προς την Πάτρα θα δοθούν στην κυκλοφορία μέχρι τέλος του έτους.

Επισήμανε επίσης ότι θα υπάρξει αναλογική χρέωση στα διόδια, ανάλογα με τα χιλιόμετρα. Για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 ο κ. Δήμας ανέφερε ότι το τμήμα από την Καλαμπάκα, η σύνδεση με την Εγνατία οδό προχωράει. Την άνοιξη του 2026 θα δοθεί σε κυκλοφορία.

Για τον ΒΟΑΚ δήλωσε ότι ανοίγει ο δρόμος συμβασιοποίησης και ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε την υπογραφή σύμβασής για το ΒΟΑΚ και μετά την κύρωση από τη βουλή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Τρεις ανισόπεδοι κόμβοι στον Σκαραμαγκά χωρίς διόδια

Ο υπουργός Υποδομών, Χρίστος Δήμας, τόνισε τη στρατηγική αξία των νέων ανισόπεδων κόμβων στη Σκαραμαγκά και της ολοκλήρωσης της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, έργο που θα λύσει κυκλοφοριακά ζητήματα στη Δυτική Αττική μετά από 20 χρόνια.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρ. Δήμας συναντήθηκε με τον Ινδό Υπουργό Εμπορίου Piyush Goyal

Συνάντηση με τον Ινδό υπουργό Εμπορίου είχε ο Χρίστος Δήμας, με επίκεντρο τον οικονομικό διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης. Συζητήθηκαν επενδύσεις σε λιμένες Βόρειας Ελλάδας και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κώτσηρας: Αυτοψία στα έργα αναβάθμισης του Μετρό της Αθήνας

Ο Γ. Κώτσηρας επιθεώρησε τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και δήλωσε πως η αναβάθμιση θα ενισχύσει την αξιοπιστία του δικτύου με ελάχιστη όχληση για το κοινό.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στις απαλλοτριώσεις για τη διάνοιξη της Πόντου στην Καλαμαριά

Οριστικά κλείνει το θέμα των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της οδού Πόντου, καθώς εγκρίθηκε χρηματοδότηση 6,97 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καλαμαριάς για αποζημιώσεις, ολοκληρώνοντας έτσι το σχετικό έργο.
Χρήστος Δήμας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Στα τέλη Ιουλίου παραδίδεται το βόρειο τμήμα του Ε65

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, ανακοίνωσε ότι το βόρειο τμήμα του Ε65 αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Ιουλίου, ολοκληρώνοντας τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας.