Φώτο: ΑΠΕ

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους βουλευτές της ΝΔ να δώσουν το 50% του μισθού τους 

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που θα αποδείξει ότι ο πολιτικός κόσμος δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και καλεί την αντιπολίτευση να πράξει το ίδιο.

Κάλεσμα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όπως παραχωρήσουν το 50% του μισθού τους για το επόμενο 2μηνο στη μάχη κατά του κορονοϊού, απηύθυνε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως υπογραμμίζει σε αυτήν πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που πρέπει να γίνει ώστε να αποδείξει ότι ο πολιτικός κόσμος δείχνει, έμπρακτα, την αλληλεγγύη του ενώ παράλληλα εκφράζει και την ελπίδα ότι σε ανάλογες κινήσεις θα προχωρήσουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού 

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος μας η διαφύλαξη θέσεων εργασίας και εισοδημάτων

«Πρώτο μας μέλημα να απορροφήσουμε τους κραδασμούς μέχρι να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εργαζόμενους διάφορων κλάδων.