ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Ο Πιερρακάκης ζητά έγγραφες εξηγήσεις για το drone show στο Ζάππειο

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζήτησε έγγραφες εξηγήσεις από τα μέλη του ΔΣ της Επιτροπής Ολυμπίων, για την άδεια που έδωσαν σε εταιρεία να κάνει drone show στο Ζάππειο.

Κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρουν ότι: Σε έγγραφες εξηγήσεις καλεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων , οι οποίοι παραχώρησαν άδεια σε εταιρεία αθλητικών ειδών για drone show στο Ζάππειο. 

Η σύμβαση που υπεγράφη και το τίμημα , δυσανάλογο της αξίας και του συμβολισμού του χώρου του Ζαππείου , εδράζονται σε απαρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο και τιμολογιακή πολιτική αμετάβλητη για σχεδόν 20 χρόνια. 

Όλα τα παραπάνω στοιχεία πιστοποιούν την ορθότητα της απόφασης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να αλλάξει τον τρόπο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας , στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα κοινωφελή ιδρύματα και οι κληρονομιές. 

Συγκεκριμένα , τις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμος ο νέος νόμος για τα ιδρύματα, τις κοινωφελείς περιουσίες, τις σχολάζουσες κληρονομιές και τις δωρεές προς το Δημόσιο . Θα προβλέπει την συνολική αλλαγή φιλοσοφίας στην αξιοποίηση τους , με στόχο τη μεγιστοποίηση του δημοσίου οφέλους. 

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το νέο εγχείρημα και που θα προκύψει μετά την ψήφιση του νόμου , θα πάρει δραστικές αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας , εφαρμόζοντας ανάμεσα σε άλλα και μια διαφορετική τιμολογιακή πολιτική , προσαρμοσμένη στο σήμερα. Επίσης θα προβλεφθούν ρήτρες συνεπειών και ασφαλιστικές δικλείδες για όσους εκμισθώνουν τους χώρους αυτούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δράμα: Στο επίκεντρο σχολεία, χρηματοδοτήσεις και εκκλησιαστικά κειμήλια

Ο Κ. Πιερρακάκης επισκέφθηκε το δημαρχείο Δράμας και το 4ο Δημοτικό, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αναβάθμισης σχολικών υποδομών μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου». Αναφέρθηκε στην επιστροφή εκκλησιαστικών κειμηλίων από Βουλγαρία.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Το τελωνείο Καβάλας μεταφέρεται, ικανοποιούμε αίτημα πολιτών

Ο Υπουργός Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφθηκε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς στην Καβάλα, και ανακοίνωσε τη μεταφορά του τελωνείου, αποθήκης και χώρων ελέγχου σε νέο σημείο.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

4 εκατ. ευρώ για οδική ασφάλεια στον δήμο Τρίπολης από τον Ν. Παπαθανάση

Εγκρίθηκε έργο 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε δημοτικούς δρόμους της Τρίπολης, στο πλαίσιο του ΕΠΑ 2021-2025, με εργασίες αποκατάστασης και νέα οδοστρώματα σε 26 χλμ., βελτιώνοντας κυκλοφορία και ασφάλεια.
Δάνειο και διαπραγμάτευση επιχειρηματιών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος οδικός χάρτης για «κόκκινα» δάνεια, τι αλλάζει για οφειλέτες και servicers

Η προστασία του οφειλέτη και η δημιουργία ενός πιο σαφούς πλαισίου λειτουργίας για τράπεζες, funds και servicers βρίσκονται στο επίκεντρο του νέου νομοσχεδίου, η δημόσιο διαβούλευση του οποίου ολοκληρώνεται την Πέμπτη.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: 85,5 εκατ. ευρώ για Προαστιακό και Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ οι δράσεις για τον Προαστιακό Δυτικής Θεσσαλονίκης και τη σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου Προβλήτα Θεσσαλονίκης, με σύγχρονο δίκτυο 19,5 χλμ. και επτά σιδηροδρομικούς σταθμούς.