ΓΔ: 2065.04 2.90% Τζίρος: 339.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:25
Μιχάλης Κατρίνης πορτραίτο
Ο Τζορτζ Κατρίνης φωτογραφίζεται στο γραφείο του με φόντο ελληνική σημαία.

Κατρίνης: Η ΝΔ εδώ και 25 μέρες μελετάει τη δικογραφία για τα Τέμπη

Σφοδρή επίθεση Μιχάλη Κατρίνη σε κυβέρνηση και Καραμανλή για τη δικογραφία των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος με 67σέλιδο πόρισμα

Στο κρίσιμο θέμα της δικογραφίας για τα Τέμπη αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ επισήμανε ότι η ΝΔ, ένα κόμμα κυβερνητικό που έχει όλους τους μηχανισμούς κοινοβουλευτικούς, κυβερνητικούς, επικοινωνιακούς, εδώ και 25 μέρες «μελετάει τη δικογραφία», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι έχουμε ένα κόμμα το οποίο κινείται με τη λογική της «στραβής στη βάρδια» και ότι  «σταθερά και επαναλαμβανόμενα προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες των στελεχών του».

Μιλώντας για τη στάση του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «μελετάει τη δικογραφία και κάνει αυτό που δεν έκανε η ΝΔ και με ένα ξεκάθαρο, τεκμηριωμένο τρόπο, σε ένα πόρισμα 67 σελίδων, ζητά να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος για τον κ. Καραμανλή για το θέμα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών».

 Θύμισε ότι με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κος Καραμανλής είχε ενημερωθεί από εργαζόμενους, μηχανοδηγούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και από τον κ. Τσαλίδη, που είναι π. Διευθύνων Σύμβουλος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τον κίνδυνο πιθανού σοβαρού δυστυχήματος, πολύ καιρό πριν.

Ενώ λοιπόν ο κος Καραμανλής, είναι ενήμερος για μία πολύ δύσκολη κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, ενώ μπορεί με μία υπουργική απόφαση, να πει, εγώ σε αυτό το τμήμα το οποίο δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, δεν υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει πιθανότητα κινδύνου που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό δυστύχημα, μειώνω το όριο ταχύτητας, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα, αλλά λίγες μέρες πριν, μας κραδαίνει και επιπλήττει τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης που τον ρωτούν αν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε στους Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει ασφάλεια στους σιδηροδρόμους.

Για το ίδιο θέματα, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει ούτε κυνήγι πολιτικών κεφαλών, ούτε βάζει πολιτικά κριτήρια ή ψάχνει για εντυπώσεις, γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έβαζε και άλλα πολιτικά πρόσωπα στο κάδρο.

 Θύμισε τέλος, ότι για την 1η Μαρτίου του 23 το μεσημέρι είχε προγραμματίσει η παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού σε εκδήλωση - εγκαίνια τηλεδιοίκησης σε άλλο τμήμα της γραμμής. 

Προφανώς θα διαβεβαίωνε κι ο ίδιος τον ελληνικό λαό ότι οι σιδηρόδρομοι είναι ασφαλείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάντζος: Λογοδοσία για υποκλοπές – Ν. Μηταράκης: Κράτος Δικαίου στη Βουλή

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για φυγομαχία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αγνόησε το αίτημα συζήτησης για τις υποκλοπές στη Βουλή εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και επέλεξε να αποφύγει τη λογοδοσία.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η αντιπολίτευση εντείνει ακραία και τοξική ρητορική

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «ακραία τοξική ρητορική» με αφορμή ανακοινώσεις του για συζήτηση στη Βουλή γύρω από το Κράτος Δικαίου, τονίζοντας την ένταση της αντιπολιτευτικής στάσης του κόμματος.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η Βουλή δεν θα γίνει εργαλείο του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε πως ο Πρωθυπουργός παραβιάζει τη νομιμότητα αρνούμενος τη συζήτηση για τις υποκλοπές εντός προθεσμίας, καταλογίζοντας του φόβο για δημόσια λογοδοσία και προσπάθεια να κρυφτεί πίσω από το Πάσχα.
Ελληνική οικονομία ευρώ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Υψηλό κόστος ζωής και συνεχής μείωση αγοραστικής δύναμης

Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει πως, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες ευημερίας, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη χώρα παραμένει υψηλός, πλήττοντας νοικοκυριά και επιβαρύνοντας το κόστος ζωής, χωρίς ουσιαστικά μέτρα.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση πλέον συγκρίνεται μόνο με τα πεπραγμένα της

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλείται πλέον παλαιές κρίσεις ως δικαιολογία για την οικονομία, καθώς τα στοιχεία δείχνουν στασιμότητα, απώλεια θέσης στην ΕΕ και υψηλή αρνητική αποταμίευση των πολιτών.
Μανιάτης ομιλία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Γ. Μανιάτη για επιθέσεις κατά Ορθόδοξων Χριστιανών στη Συρία

Ο Γιάννης Μανιάτης καταγγέλλει επιθέσεις κατά Ορθόδοξων Χριστιανών στη Suqaylabiyah, Συρίας, που φέρεται να γίνονται με την κάλυψη της μεταβατικής κυβέρνησης και απευθύνει ερώτηση προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ.