Η περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας πραγματοποίησε το πρώτο περιφερειακό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης

Η περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας εξασφάλισε τον απαραίτητο εξοπλισμό και λογισμικό και με τη συμμετοχή μελών από διαφορετικά σημεία των περιφερειακών ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊάς και Ηλείας πραγματοποίησε το πρώτο περιφερειακό συμβούλιο με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. Η συνεδρίαση, με θέμα την «Ενημέρωση και Συζήτηση για τον Κορωνοϊό», υπήρξε απόλυτα επιτυχημένη με τη συμμετοχή μελών από διαφορετικά σημεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Για να καταστεί δυνατό το εγχείρημα, η Περιφέρεια εξασφάλισε τον απαραίτητο εξοπλισμό και το σχετικό λογισμικό, ενώ έθεσε στη διάθεσή των περιφερειακών συμβούλων τα αναγκαία μέσα για την υλοποίηση της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη από τον  χώρο τους. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ευχαρίστησε τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας και ιδιαίτερα τα στελέχη της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών δίνεται πλέον η δυνατότητα στο Περιφερειακό συμβούλιο να συνεδριάζει και από απόσταση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως αντιλαμβάνεται «ότι για πολλούς η ιδέα της τηλεδιάσκεψης είναι κάτι καθημερινό, αλλά για τις δημόσιες δομές δεν είναι και η ταχύτητα με την οποία λειτούργησαν όλες οι υπηρεσίες αλλά και οι περιφερειακοί σύμβουλοι καθιστά σαφές ότι λειτουργούμε με γρήγορα ανακλαστικά και επιδεικνύουμε την αναγκαία προσαρμοστικότητα. Δίνουμε το καλό παράδειγμα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις αρμοδιότητες». Με αυτά τις φράσεις ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης  συνόψισε την συζήτηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας που εισήχθη προ ημερησίας διάταξης και κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για  τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια, τονίζοντας ότι  «η Δυτική Ελλάδα είναι από τις πρώτες της χώρας που υπέστη τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης». Αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενημερωτικές δράσεις που έχουν γίνει, στην εκστρατεία για ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο ανοικτό κάλεσμα για εθελοντική δράση φορέων, στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και φυσικά στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εγκρίνει ομόφωνα τη διάθεση 554.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ενίσχυση σε κλίνες και εξοπλισμό ΜΕΘ των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Τουρισμού με τους Περιφερειάρχες για το Ταμείο Ανάκαμψης

Συζητήθηκαν προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη στις περιφέρειες στα πλαίσια των κατευθύνσεων της επιτροπής Πισσαρίδη, με την παρουσία μελών της ομάδας εργασίας για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη επιχορήγηση 75 εκατ. ευρώ στους Δήμους λόγω πανδημίας

«Το Υπουργείο σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα αποτυπώσουν την πραγματική οικονομική επιβάρυνση των Δήμων και όπου χρειαστεί θα υπάρξει επί πλέον στήριξη της Αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: 5 εκατ. ευρώ έκτακτης οικονομικής στήριξης των δήμων ΠΑΜΘ

Η καταβολή αυτή θα γίνει οριζόντια για όλους τους δήμους με βάση το μηχανισμό που κατανέμονται και οι ΚΑΠ και στο μέλλον θα εξεταστεί αν χρειάζεται εξισορρόπηση ανάμεσα στους δήμους διευκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πατούλη με τον επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοδοτήσεων της ΕτΕΠ

Έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και η δημιουργία Οικολογικού Πάρκου στον φαληρικό στα μεγάλα έργα που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν με υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.