ΓΔ: 2609.78 0.59% Τζίρος: 104.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:34:37
Φώτο: ΑΠΕ

Μητσοτάκης: Εάν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε 

Ως εξαιρετικά κρίσιμες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις επόμενες εβδομάδες, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος εκτενώς στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

Σε μία πρώτη αποτίμηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων που έχουν ληφθεί, σε όλα τα επίπεδα, για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης στην Ολομέλεια όλων των έκτακτων δράσεων της κυβέρνησης. 

Ο  πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα μας κινήθηκε ταχύτερα από πολλές άλλες σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στα μέτρα τα οποία αφορούν τον περιορισμό των μετακινήσεων, κάτι το οποίο έχει θετικά αποτελέσματα, όπως αποδεικνύει και η πορεία μετάδοσης της νόσου. 

Φρόντισε, όμως, να προσθέσει ότι οι επόμενες εβδομάδες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά κρίσιμες και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εάν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε».

«Οι αριθμοί λένε την αλήθεια, ο συντονισμός και η ταχύτητα δεν είναι ζήτημα οικονομικής ισχύος», σημείωσε, κάνοντας σύγκριση με την Ολλανδία και το Βέλγιο που έχουν δεκαπλάσιους διασωληνωμένους και δεκαπλάσια κρούσματα αντίστοιχα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, μέσω των δωρεών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ευχαριστώντας παράλληλα γι’ αυτές τις κινήσεις. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: 14 νέοι συρμοί στον Ηλεκτρικό για μικρότερες χρονοαποστάσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αναβάθμιση των ΜΜΜ ως κυβερνητική προτεραιότητα, κάνοντας δρομολόγιο με τον πρώτο ανακαινισμένο συρμό της Γραμμής 1, επισημαίνοντας πως ξεκινά η βελτίωση παρά τα υφιστάμενα προβλήματα.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης με πήχη 25% ομολογεί ήττα και στέλνει μήνυμα

Ο Κ. Τσουκαλάς δήλωσε πως ο πρωθυπουργός με το όριο 25% παραδέχεται ήττα, ενώ το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ηγεμονία καθώς το 75% της κοινωνίας δεν θέλει ΝΔ. Kατηγόρησε την ΕΛ.Α.Σ. για μονομέτωπο κατά του ΠΑΣΟΚ λόγω δημοσκοπήσεων.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη υπάρχει μόνο στις αναρτήσεις του

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αποσύνδεση από την πραγματικότητα, τονίζοντας ότι οι πολίτες ζουν με ακρίβεια και ανασφάλεια. Ζητά συγκεκριμένα μέτρα για οικονομία και διαφάνεια στην άμυνα, όχι επικοινωνιακές ενέργειες.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πρωθυπουργό σταθερότητας και προόδου

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε τροχιά αποχώρησης κι απέτυχε στη βελτίωση της καθημερινότητας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδυναμία απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και μετακύλιση κόστους στους πολίτες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ενεργειακός κόμβος

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τονίζει τη σημασία της επίσκεψης Ρούμπιο στην Αθήνα, τη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, την ενίσχυση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και τα οικονομικά οφέλη από στήριξη της βιομηχανίας και ευρωπαϊκές επενδύσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οικονομία και τράπεζες πρέπει να υπηρετούν την κοινωνία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση στα Χανιά για τον Μίνο Ζομπανάκη, εξήρε τη διεθνή του επιρροή στη χρηματοοικονομική σκηνή, τον πατριωτισμό του και τη μακροχρόνια φιλία του με την οικογένεια Μητσοτάκη.