ΓΔ: 2219.32 0.59% Τζίρος: 268.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νίκος Δένδιας ομιλία
Ο Νίκος Δένδιας σε ομιλία στο συνέδριο DEFEA Conference στην Αθήνα.

Δένδιας: Τιμή στη μνήμη Γλέζου και Σάντα για την πράξη του 1941

Ο Ν. Δένδιας τίμησε τη μνήμη του Γλέζου και του Σάντα, οι οποίοι στις 30/5/1941 κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, γράφοντας ιστορία Αντίστασης.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας τίμησε τη μνήμη μιας από τις πιο ηρωικές στιγμές της ελληνικής Αντίστασης. Όπως ανέφερε, «στις 30 Μαΐου 1941, ο Μανώλης Γλέζος – τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά – και ο Λάκης Σάντας κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη».

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε την πράξη αυτή ως την «πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Ελλάδα», σημειώνοντας τη συμβολική της σημασία για την εθνική αξιοπρέπεια και τον αγώνα ενάντια στον φασισμό. Η ενέργεια των δύο νεαρών φοιτητών, υπό τον κίνδυνο άμεσης εκτέλεσης, αποτέλεσε σύμβολο ελπίδας και θάρρους όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους λαούς της κατεχόμενης Ευρώπης.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η μνήμη της πράξης αυτής δεν πρέπει να λησμονηθεί, καθώς αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα εθνικής αντίστασης και δημοκρατικής συνείδησης. 

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της αποτίμησης τιμής σε όσους έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για την ελευθερία της πατρίδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακρόπολη Άνοιξη Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα πολιτιστική διαδρομή στους Δυτικούς Λόφους: Ανάδειξη της Κοίλης Οδού

Το Υπουργείο Πολιτισμού εντάσσει την Κοίλη Οδό σε νέα διαδρομή στους Δυτικούς Λόφους, συνδέοντας Πνύκα και Φιλοπάππου. Προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης, σήμανση, φωτισμός και παρεμβάσεις καθολικής προσβασιμότητας για όλους.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δένδιας: Στην κοπή πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΒΕΠ σήμερα στις 17:30. Στην εκδήλωση θα γίνει και απονομή βραβείων από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.
Νίκος Δένδιας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο... «θεσμικός» Δένδιας, η πλατφόρμα ανακοπής πλειστηριασμών και η Snappi

Ο Δενδιας λύνει ολα τα προβήματα που δεν μπορεί να λύσει η κυβέρνηση, γιατί καθυστερεί η νέα πλατφρόρμα για ανακοπές πλειστηριασμών, η κρίσιμη ημέρα για ΟΠΑΠ και γιατί η ΤΙΤΑΝ θα προχωρήσει σε νέες εξαγορές.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Απορρίπτω την κοινωνία πολλαπλών ταχυτήτων στον 21ο αιώνα

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως δεν είναι αποδεκτή η κοινωνία πολλών ταχυτήτων και στόχος του ΥΠΕΘΑ είναι η δημιουργία ενός θετικού προτύπου και ενός μεγάλου οικιστικού προγράμματος στήριξης στρατιωτικών οικογενειών και ευρύτερα.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Μεταρρυθμίσεις μακροπρόθεσμου σχεδιασμού αντί βολικής αδράνειας

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε πως προτιμά τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με εθνική ευθύνη από την εύκολη αδράνεια, τονίζοντας ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις προκαλούν πάντα αντιδράσεις, ειδικά όταν διορθώνουν στρεβλώσεις ετών.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας για Ένοπλες Δυνάμεις: Διασφαλίζουμε διαρκή ετοιμότητα της πατρίδας

Ο Ν. Δένδιας χαρακτήρισε εθνική ανάγκη την ψήφιση του νέου Χάρτη Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού και κοινωνικής ενότητας, και ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση για τη στάση της.